Καλοκαιρινός για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού: Γνωστά τα προβλήματα στο Ηράκλειο - Αναγκαία η αποφυγή της σπατάλης

Newsroom
Newsroom

"Τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα και στο Ηράκλειο είναι γνωστά, ενώ δεδομένη είναι και η ανάγκη αποφυγής της σπατάλης και προστασίας των υδάτινων πόρων του τόπου μας"

Με αφορμή την καθιέρωση της 22ας Μαρτίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού, υπενθυμίζει τους ατομικούς και συλλογικούς μας ρόλους για την προστασία, τη βιώσιμη χρήση και τη διαχείρισή του.

Τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα και στο Ηράκλειο είναι γνωστά, ενώ δεδομένη είναι και η ανάγκη αποφυγής της σπατάλης και προστασίας των υδάτινων πόρων του τόπου μας.

Η Κρήτη άλλωστε, δεν είναι ένας άνυδρος τόπος. Δεν λείπει το νερό από την Κρήτη. Αυτό που λείπει είναι η σωστή διαχείρισή του. Γίνονται σχεδιασμοί σε Περιφερειακό επίπεδο, ως Δήμος και εμείς έχουμε ειδικότερους στόχους μας και με γνώμονα ότι το νερό είναι ένα πολύτιμο δημόσιο αγαθό, συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη μέγιστη δυνατή αξιοποίησή του.

Μέσω της ΔΕΥΑΗ και με τα νέα δίκτυα που περιορίζουν τις διαρροές, τα νέα υδρόμετρα, τη νέα μονάδα τριτοβάθμιας επεξεργασίας των λυμάτων που θα ενισχύει την άρδευση δημιουργώντας συνθήκες κυκλικής οικονομίας, αλλά και με τα νέα έργα που προετοιμάζονται όπως το φράγμα του Λαδούκου και τον συνοδευτικό σχεδιασμό των αρδευτικών δικτύων για την ενδοχώρα του Δήμου μας, κινούμαστε προς την κατεύθυνση της βέλτιστης αξιοποίησης του υδάτινού μας δυναμικού.

Σας καλώ να ενισχύσουμε αυτήν την προσπάθεια. Να προστατέψουμε το πολύτιμο αγαθό του νερού, η καθεμία και ο καθένας με τον τρόπο του . Μαζί, μπορούμε να κάνουμε  τη διαφορά.».


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ