Καταδικάζουν τα επεισόδια με χημικά στους εργαζόμενους

Newsroom
Newsroom

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει σε ανακοίνωσή του "την απρόκλητη επίθεση, που δέχτηκαν στην Αθήνα, έξω από το Υπουργείο Εργασίας,  εργαζόμενοι στον κλάδο του Τουρισμού με χημικά  και ωμή βία,  μετά από εντολή της Κυβέρνησης και του κ. Χατζηδάκη".

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΕΚΗ:

"Κύριε Χατζηδάκη,

οι εργαζόμενοι δεν είναι τραμπούκοι. Διεκδικούν το δίκιο τους και αντιστέκονται στις επαίσχυντες πολιτικές των τελευταίων ετών, που τους έχουν φέρει σε απόγνωση.

Από την μια λέτε ότι δεν υπάρχουν εργατικά χέρια στον τουρισμό. Από την άλλη όμως δημιουργήσατε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, κάνοντας τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη τους στον χώρο Επισιτισμού-Τουρισμού. 

Εάν δεν καταλάβετε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η υπερεντατικοποίηση  της εργασίας, η μη καταβολή των δεδουλευμένων, η μη καταβολή επιδομάτων ανεργίας, η μη καταβολή του εφάπαξ στην 20ετία, η μη υποχρεωτική κήρυξη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τότε θα συνεχιστεί η αποχώρηση των εργαζομένων από τον κλάδο.

Αντί να διορθώσετε τα προβλήματα, ενισχύετε τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας υποβαθμίζοντας την Επιθεώρηση Εργασίας και διαλύοντας τον ελεγκτικό μηχανισμό του ΕΦΚΑ (ΠΕΚΑ).

Κύριε Χατζηδάκη, 

Όσο και αν συνεχίζετε να αντιμετωπίζετε τους εργαζόμενους με σκληρή βία, όσο και αν εφαρμόζετε πολιτικές που οδηγούν στην φτωχοποίηση των νοικοκυριών, τόσο θα μας βρίσκετε απέναντι.

Οι εργαζόμενοι επιδιώκουν τον διάλογο έχοντας στην φαρέτρα τους ισχυρά επιχειρήματα, που σας προκαλούμε να τα αντικρούσετε, αντ’ αυτού  όμως, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας μας, Κων/νος Μητσοτάκης, παρά την δημόσια δέσμευση του στην πόλης μας για συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, αθετεί  τον λόγο του και ακόμα και σήμερα αποφεύγει την συνάντηση μαζί μας.

Το ΕΚΗ, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου, καθώς και τα Σωματεία στον χώρο του Τουρισμού  έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι εάν δεν ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά τους, τότε θα ασκήσουν το νόμιμο συνταγματικό τους δικαίωμα προκήρυξης απεργιακών κινητοποιήσεων με την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Το ΕΚΗ βρίσκεται στο πλευρό όλων των εποχικών εργαζομένων είτε στο χώρο του επισιτισμού-τουρισμού, είτε των οδηγών τουριστικών λεωφορείων, είτε των εργαζομένων στο αεροδρόμιο, και όπου αλλού εργάζονται. 

Το ΕΚΗ καλεί την κυβέρνηση να λύσει,  όπως οφείλει τα έντονα προβλήματα του κλάδου και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να τηρήσει τον λόγο του για συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου".

 

 

Φωτογραφία: Eurokinissi

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ