Καταδίωξη ερασιτεχνικού ταχύπλοου στα νότια του Ρεθύμνου

Καταδίωξη ερασιτεχνικού ταχύπλοου στα νότια του Ρεθύμνου

Αναζητούνται δύο άτομα στο πλαίσιο του αυτοφώρου

Ολόκληρη καταδίωξη στη θάλασσα σημειώθηκε τη νύχτα της Τρίτης στα νότια του Ρεθύμνου, όταν στο πλαίσιο της περιπολίας του σκάφους του Λιμενικού Σώματος από την Αγία Γαλήνη εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή του Αγίου Παύλου ένα ερασιτεχνικό ταχύπλοο.

Όπως μεταδίδει το goodnet.gr, oταν οι δύο επιβαίνοντες αντιλήφθηκαν την παρουσία του λιμενικού σκάφους, έσβησαν τα φώτα ναυσιπλοΐας, ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν με κατεύθυνση τη θαλάσσια περιοχή του νότιου Ηρακλείου.

Ακολούθησε καταδίωξη, το σκάφος του λιμενικού πλησίασε πολύ κοντά, ενώ αναγνωρίστηκε το ένα από τα δύο άτομα, που επέβαιναν στο ταχύπλοο. Ωστόσο, το ταχύπλοο κατάφερε να προσεγγίσει την παραλία των Ματάλων, όπου οι δύο επιβαίνοντες το άφησαν και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Και οι δύο αναζητούνται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Σε έρευνα που έγινε στην περιοχή βρέθηκαν αλιεύματα υπολειπόμενων διαστάσεων (δηλαδή μικρότερου του επιτρεπόμενου προς αλιεία μεγέθους), ενώ οι δύο άντρες αναζητούνται. Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για αλιευτικές παραβάσεις και για απείθεια και θα τους επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα για παράβαση των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ