Καταγγελία της ΛαΣ Μαλεβιζίου για το νερό

Καταγγελία της ΛαΣ Μαλεβιζίου για το νερό

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση

"Η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου,απειλεί τα λαϊκά νοικοκυριά με κόψιμο του νερού εν μέσω πανδημίας" καταγγέλλει μέσω ανακοίνωσης η Λαϊκή Συσπείρωση Μαλεβιζίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Τις τελευταίες ημέρες, πολλά λαϊκά νοικοκυριά του Δήμου μας δέχονται τηλεφωνήματα και απειλούνται ότι αν δεν κάνουν ρύθμιση για απλήρωτα τιμολόγια ύδρευσης – άρδευσης, η ΔΕΥΑΜ θα τους κόψει την παροχή νερού. Εν μέσω πανδημίας, κλεισμένοι στο σπίτι, με την ανεργία, τη μαύρη και κακοπληρωμένη εργασία να θερίζει, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε ότι πρέπει να στερήσει από πολλούς συμπολίτες μας το ζωτικότερο αγαθό για τον άνθρωπο.

Οι περισσότεροι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τα τιμολόγια ύδρευσης- άρδευσης που τους έχει επιβάλλει η Δημοτική Αρχή όπως και το ρεύμα, αγαθά πρώτης ανάγκης, τράπεζες κλπ. όχι επειδή είναι τζαμπατζήδες ή επειδή δεν κάνουν ρυθμίσεις, αλλά επειδή είναι αδικαιολόγητα πανάκριβα. Το νερό ειδικά δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν εμπόρευμα. Δεν είναι πολυτέλεια. Είναι κοινωνικό αγαθό. Ανήκει σε όλο τον λαό και δεν πρέπει να πωλείται στις λαϊκές οικογένειες με βάση τη λογική κόστους-οφέλους.

Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή να μην προβεί σε καμία ενέργεια και να φέρει το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Προειδοποιούμε ότι αν αφήσει έστω και ένα σπίτι χωρίς νερό, θα μας βρει μπροστά της. Αν θέλει να τρομοκρατήσει και να εισπράξει χρήματα, να απευθυνθεί στους μεγαλοξενοδόχους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες του Δήμου μας, που διαχρονικά όλες οι Δημοτικές Αρχές όχι μόνο κάνουν τα στραβά μάτια, αλλά τους χαρίζουν και χρέη απλόχερα.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας είναι κοινά: κόψιμο νερού – ρεύματος, πλειστηριασμοί, εργασία χωρίς δικαιώματα, διαλυμένο σύστημα υγείας κλπ. Η λύση τους δεν βρίσκεται στην ατομική προσπάθεια, αλλά στη συλλογική αντιμετώπιση και την αλληλεγγύη. Καλούμε όποιον συμπολίτη μας βρεθεί αντιμέτωπος με τέτοια προβλήματα, να έρθει σε επαφή μαζί μας και να απευθυνθεί στο σωματείο του.

Απαιτούμε

  • τη δραστική μείωση των τιμολογίων πόσιμου νερού και αποχέτευσης σε όλα τα λαϊκά νοικοκυριά και την αύξησή τους στα ξενοδοχεία και τις μεγάλες επιχειρήσεις.
    • τη μείωση άνω του 50% σε όλες τις ειδικές κατηγορίες εργαζόμενων που έχουν χάσει πάνω από το 25% του εισοδήματος τους, με διαβάθμιση ανάλογα με την οξύτητα του προβλήματος (άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες και αγρότες με βάση την αντίστοιχη μείωση του τζίρου τους).
    • μείωση του τιμολογίου άρδευσης στο 60%
    • κατάργηση των τιμολογίων αποχέτευσης στις περιοχές που δεν έχουν αποχέτευση
    • να μην κόβεται η παροχή σε κανένα λαϊκό νοικοκυριό
  • κούρεμα-διευκολύνσεις-δόσεις στην αποπληρωμή των οφειλών, σύμφωνα με τις δυνατότητες του κάθε εργαζόμενου-άνεργου-συνταξιούχου. Κατάργηση του τοκισμού.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ