Καταγγέλλουν "παιχνίδι μετακινήσεων" στο τμήμα αλιείας της Περιφέρειας Κρήτης

Newsroom
Newsroom

Οι ιχθυολόγοι ζητούν την άμεση επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν και κάνουν λόγο για απαξίωση του τομέα αλιείας...

Την άμεση ανάκληση την αποφάσεων μετακίνησης του προσωπικού στα Τμήματα Αλιείας ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιχθυολόγων του Δημοσίου στην περιφέρεια της Κρήτης, καταγγέλλοντας "παιχνίδι μετακινήσεων" για τις θέσεις των προϊσταμένων με ... "θύματα" τις υπηρεσίες αλιείας..

Όπως τονίζουν σε επιστολή τους προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης, την Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα, τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ηρακλείου και το ΓΕΩΤΕΕ, παράρτημα Κρήτης:

"Με δυσάρεστη έκπληξη και απορία διαπιστώσαμε ένα παιχνίδι μετακινήσεων για τις θέσεις Προϊσταμένων με θύματα τις Υπηρεσίες Αλιείας της Περιφέρειας Κρήτης και τους συναδέλφους Ιχθυολόγους.

Δυστυχώς η Περιφέρεια Κρήτης δεν επιδεικνύει την ίδια ευαισθησία με τους υπόλοιπους τομείς του Πρωτογενή τομέα όσον αφορά την Αλιεία, παρά τις συνεχείς ενημερώσεις των υπηρετούντων επιστημόνων σ΄ αυτή, για τα προβλήματα.

Και αυτό, παρόλο που η Περιφέρεια Κρήτης διαχειρίζεται έναν τεράστιο υδάτινο φυσικό πλούτο (μεγάλο μέρος του οποίου προστατεύεται και διεθνώς) και σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων του Τομέα Αλιείας.

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο επιλέξαμε το 2019 το Ηράκλειο ως τόπο διεξαγωγής του 17ου Πανελλήνιου συνέδριου Ιχθυολόγων.

Από ότι φαίνεται δεν σας είναι απόλυτα αντιληπτό, ότι ο Τομέας Αλιείας είναι άμεσα συνδεδεμένος με το θαλάσσιο περιβάλλον και την βιοποικιλότητα, και ιδιαίτερα με τον τουρισμό λόγω της εικόνας της παραδοσιακής αλιείας αλλά και τις επιπτώσεις σε αυτόν όπως πχ η αύξηση πληθυσμών λαγοκέφαλου και άλλων εισβολικών ειδών.

Και φτάσαμε στο σημείο να θυμηθείτε την Αλιεία τώρα, με αφορμή την συνταξιοδότηση 2 Ιχθυολόγων της Περιφέρειας, όπου αντί να υπάρξει μέριμνα κατάλληλης στελέχωσης των Τμημάτων Αλιείας παρακολουθούμε παιχνίδια μετακινήσεων σε μια σκακιέρα ώστε να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες:

-Μετακινείται η Αναπληρώτρια Διευθύντρια και Τμηματάρχης Αλιείας της Π.Ε Ηρακλείου, η οποία έχει κριθεί από Υπηρεσιακό Συμβούλιο για Τμηματάρχης Αλιείας το 2004 στο Τμήμα Αλιείας Ν.Α. Ηρακλείου (νυν Π.Ε. Ηρακλείου) για να μην μπορεί να διεκδικήσει τη θέση Διευθυντή στην Δ.Α.Α.Κ. Σημειωτέον οτι στην συγκεκριμένη Υπηρεσία εκτελεί χρέη αναπληρώτριας Διευθύντριας τους τελευταίους 3 μήνες, ενώ εδώ και 4 χρόνια αναπλήρωνε την Δ/ντρια εν απουσία της.

-Ταυτόχρονα, μετακινείται ΠΕ Γεωπόνος από το Τμήμα Συντονισμού και υλοποίησης δράσεων Φ&Ζ της Δ.Α.Α. στο Τμήμα Αλιείας της Δ.Α.Α.Κ. ως Τμηματάρχης για να χρηστεί Διευθυντής… Προφανώς τα Τμήματα Αλιείας χαίρουν τόσης εκτίμησης, ώστε να αποτελούν «σκαλοπάτι» στην υπηρεσιακή εξέλιξη των ημετέρων.

-Παράλληλα μένει εκτός θέσης Προϊσταμένου η μοναδική Ιχθυολόγος Π.Ε με διδακτορικό και χρόνια εμπειρίας εκτός των άλλων και σε ευρωπαϊκά προγράμματα που υπηρετεί στο Τμήμα Αλιείας της Δ.Α.Α. στο Ηράκλειο. κ.Περιφερειάρχη, κ.Αντιπεριφερειάρχες.

Οι Υπηρεσίες Αλιείας της Περιφέρειας Κρήτης πρέπει να ενισχυθούν και υποστηριχθούν στο έργο τους με την στελέχωση Ιχθυολόγων καθώς και με την τοποθέτηση τους στις θέσεις ευθύνης των Υπηρεσιών τους, και όχι να χρησιμοποιούνται για παιχνίδια εξουσίας και σκοπιμοτήτων.

Για αυτό και απαιτούμε την άμεση ανάκληση την αποφάσεων μετακίνησης του προσωπικού στα Τμήματα Αλιείας"

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ