Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης βρέθηκε νεκρός!

Newsroom
Newsroom

Σοκαρισμένη η πανεπιστημιακή κοινότητα.

Νεκρός βρέθηκε στο γραφείο του, το βράδυ της Τρίτης ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης  Θανάσης Φειδάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο γραφείο του χθες το απόγευμα σκορπίζοντας θλίψη στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Τον αναζητούσε η σύντροφός του, η οποία αυτές τις μέρες βρισκόταν στην Αθήνα. Ανησύχησαν και οι συνάδελφοί του και τον βρήκαν νεκρό.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Θεόδουλος Γαρεφαλάκης αναφέρει στο Cretalive ότι «είναι σοκ για εμάς, τον άνθρωπο τον βλέπαμε καθημερινά, ήταν ενεργό μέλος του τμήματος, τον βλέπαμε, μιλούσαμε. Ήταν κάτι τελείως αναπάντεχο. Αφήνει ένα κενό πίσω του»

Το Τμήμα, νωρίς το πρωί, εξέδωσε μία λιτή ανακοίνωση, με την οποία ενημέρωσε το Ίδρυμα για την απώλεια του Αθανάσιου Φειδά, ο οποίος από το 1991 προσέφερε αδιαλείπτως τις υπηρεσίες του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. 
Ο εκλιπών είχε ένα γιο και μία κόρη.

 

 

Αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας νεκροτομής για να διαπιστωθεί ο χρόνος του θανάτου του.

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για τον αιφνίδιο θάνατο του Καθηγητή του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Θανάση Φειδά.

Ο Θανάσης Φειδάς, επιστήμονας με διεθνή προβολή, υπηρέτησε το Τμήμα του και το Πανεπιστήμιο Κρήτης με ήθος, ευγένεια και εργατικότητα. Ήταν ένας εξαιρετικός ακαδημαϊκός δάσκαλος και ένα σημαντικός επιστήμονας στον τομέα  των Μαθηματικών. 

Εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.
 

Για την απώλεια του Θανάση Φειδά

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Συλλόγου Καθηγητών Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο πληροφορήθηκε τον πρόωρο και απρόσμενο θάνατο του συναδέλφου τους, Θανάση Φειδά.

Όπως τονίζεται:

"Ο θάνατός του μας γεμίζει θλίψη. Ο Θανάσης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους φοιτητές και συναδέλφους. Εκτός από την συνεχή διδασκαλία βασικών μαθημάτων στο Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, δίδαξε για πολλά χρόνια Απειροστικό Λογισμό και σε πολλά άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου. Έφυγε στο γραφείο του. Ο αγαπημένος μας συνάδελφος υπηρέτησε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης από το 1991 και συμμετείχε ενεργά στις δραστηριότητες του Συλλόγου μας, με αρκετές θητείες ως μέλος του ΔΣ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε: 1. Να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στη σύντροφό του Ελισάβετ και στα παιδιά του Δανάη και Μιχάλη. 2. Να εκπροσωπηθεί στην κηδεία του. 3. Να καταθέσει, αντί στεφάνου, ποσό υπέρ της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο. 4. Να οργανώσει κατάλληλη εκδήλωση στη μνήμη του".

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ