Νέα καταδίκη για τον παιδοχειρούργο - Δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο

Νέα καταδίκη για τον παιδοχειρούργο - Δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο

Ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο

Ένοχος κρίθηκε ξανά ο παιδοχειρούργος που είχε καταδικαστεί για τον θάνατο του 11μηνου βρέφους, το οποίο υπέστη σηπτική καταπληξία εξαιτίας ισχαιμικής νέκρωσης και διάτρησης εντέρου μετά από τρεις χειρουργικές επεμβάσεις βουβωνοκήλης στο ΠΑΓΝΗ, το 2012. 

Συγκεκριμένα, ο παιδοχειρούργος ο οποίος δικάστηκε ερήμην, κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 20 μηνών ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση εκδικάστηκε ξανά την Τρίτη σε δεύτερο βαθμό αφού ο  Άρειος Πάγος έκανε δεκτό το αιτήμα αναίρεσης που είχαν ασκήσει οι συνήγοροί του.

Σχολιάζοντας στο Cretalive την απουσία του παιδοχειρούργου από το δικαστήριο, η δικηγόρος της οικογένειας του βρέφους, κα. Κατερίνα Χατζηδογιαννάκη, έκανε λόγο για "απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στο δικαστήριο και τη δικαιοσύνη".

"Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Δεν μπορεί ο κατηγορούμενος από τη μία να ασκεί το ένδικο δικαίωμά του στον Άρειο Πάγο για επανάληψη της δίκης και  από την άλλη να μην εμφανίζεται στο δικαστήριο, απαξιώνοντας και υποτιμώντας με αυτό τον τρόπο τη διαδικασία που επέλεξε ο ίδιος ενώπιον της δικαιοσύνης". Παράλληλα, τονίζει ότι "οι μάρτυρες - γιατροί ανέδειξαν με σαφήνεια και ξεκάθαρα τους λάθος χειρισμούς που οδήγησαν στο θάνατο του βρέφους". 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ