"Καθαροί" όλοι οι δικαστικοί υπάλληλοι του Ηρακλείου

"Καθαροί" όλοι οι δικαστικοί υπάλληλοι του Ηρακλείου

Σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού υποβλήθηκαν, τις περασμένες Πέμπτη και Παρασκευή, οι δικαστικοί υπάλληλοι - μέλη του Συλλόγου Ηρακλείου, με πρωτοβουλία του Συλλόγου και χάρη στις συντονισμένες ενέργειες της Προέδρου Ρούλας Μπερδιάκη. Ελάχιστοι δεν υποβλήθηκαν στην εξέταση και ήταν όσοι απουσίαζαν εκτός Ηρακλείου ή εκτός Κρήτης, λόγω αδειών.

Η λήψη του δείγματος έγινε από το στόμα και ήταν εύκολη και καθόλου επώδυνη. Η συγκυρία για τον έλεγχο ήταν η καταλληλότερη ενόψει της έναρξης του νέου Δικαστικού Έτους.

Όλα τα τεστ "βγήκαν" αρνητικά κι ως εκ τούτου όλοι οι δικαστικοί υπάλληλοι του Ηρακλείου επιστρέφουν στα γραφεία τους, χωρίς το φόβο να μη μεταφέρουν τον ιό από τις διακοπές τους.

Σε δεύτερη φάση, ο Σύλλογος και η Ομοσπονδία είναι εν αναμονή απάντησης από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, στο ΥΠΟΜΝΗΜΑ της ΟΔΥΕ, δεδομένου ότι σχεδόν ίδιο υπόμνημα, μετά από την ΟΔΥΕ, κατέθεσε και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Στο υπόμνημα κατατίθεται το αίτημα για τη διενέργεια του τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στα Δικαστήρια, ωστόσο εδώ και μία εβδομάδα δεν έχει υπάρξει απάντηση από τον Υπουργό, αν και σε μόλις δύο ημέρα ανοίγουν τα Δικαστήρια.

Βάσει αυτής της αδιαφορίας, η ΟΔΥΕ προτίθεται άμεσα να παρέμβει στον ΕΟΔΥ (σχετικά με το τεστ), αλλά συστήνεται και σε όλους τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους να πάρουν ως παράδειγμα την πρωτοβουλία που έλαβε ο Σύλλογος Ηρακλείου δια της Προέδρου του, δηλαδή να επικοινωνήσουν αρχικά με τον ΕΟΔΥ της Αθήνας και να υποβάλουν αίτημα διενέργειας του τεστ για τους υπαλλήλους της περιφέρειας τους.

Η ΟΔΥΡ παρακολουθεί συνεχώς και σε όλη τη χώρα οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με την ενδεχόμενη διασπορά του κορωνοϊού στα Δικαστήρια. Για το λόγο αυτό ,παρακαλούνται όλοι οι Πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι ή και φυσικα μελη όποτε υπαρχει ύποπτο περιστατικό ή κρούσμα να ενημερώνουν άμεσα την ΟΔΥΕ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ