Κεγκέρογλου: Άμεσες ενέργειες για να πληρωθούν για την πρακτική τους άσκηση οι σπουδαστές ΙΕΚ

Newsroom
Newsroom

Ερώτηση στα Υπουργεία Παιδείας και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Ερώτηση κατέθεσε στα Υπουργεία Παιδείας και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται αναφορικά με την πληρωμή της πρακτικής άσκησης σπουδαστών ΙΕΚ και οι ίδιοι, με επιστολή τους κάνουν λόγο για εμπαιγμό από την Κυβέρνηση, αφού αρκετοί, περιμένουν ακόμη και ένα χρόνο για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Με εγκύκλιο του μάλιστα το Υπουργείο Εργασίας για την πρακτική άσκηση σπουδαστών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και  Θρησκευμάτων, από τον 9ο του 2021, παρέχει τις απαιτούμενες οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων, σύμφωνα με τις οποίες ο πρακτικά ασκούμενος θα λαμβάνει αποζημίωση ίση με το 80% του νόμιμου, νομοθετημένου ορίου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη και θα χρηματοδοτείται από εξασφαλισμένους για το λόγο αυτό ενωσιακούς πόρους.

Όπως επισημαίνουν οι ενδιαφερόμενοι, πέρα από την άθλια κατάσταση που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια των σπουδών, με ελλιπή εργαστήρια, έλλειψη βιβλίων κλπ, σήμερα δεν λαμβάνουν ούτε ενημέρωση για την πορεία των φακέλων τους και παραπέμπονται από τον από τον Άννα στον Καϊάφα.

Επειδή η καταβολή της επιδότησής για όσους και όσες έχουν ολοκληρώσει την πρακτική τους άσκηση είναι ζωτικής σημασίας και ιδιαίτερα ενόψει εορτών

Επειδή οι σύλλογοι σπουδαστών δημοσίων ΙΕΚ εύλογα διαμαρτύρονται

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

-Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία ελέγχου των φακέλων κ ποιο το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους ώστε να προχωρήσει η επιδότηση της πρακτικής;

-Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να πληρωθούν για την πρακτική τους άσκηση οι σπουδαστές ΙΕΚ που τόσο έχουν ανάγκη;».


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ