Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι οικοδόμοι του Ηρακλείου

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι οικοδόμοι του Ηρακλείου

Τι αποφάσισε η διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου στη χθεσινή της συνεδρίαση

Κύκλο κινητοποιήσεων για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους προαναγγέλλουν οι οικοδόμοι του Ηρακλείου. Σε ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων επισημαίνονται τα εξής, με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ:

"Τη Δευτέρα 5/4/2021 συνεδρίασε η διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων με θέμα την εξέταση των συνθηκών που διαμορφώνονται στον κλάδο και συνολικότερα, λόγω των συνεπειών της κρίσης προσθέτοντας νέες συνέπειες στην ήδη χτυπημένη ζωή της εργατικής τάξης από την προηγούμενη 10ετή καπιταλιστική κρίση.

Η εισήγηση εξέτασε την κατάσταση που διαμορφώνεται στους χώρους δουλειάς, το χαρακτήρα των νέων αντεργατικών μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση και έθεσε τους βασικούς άξονες της δράσης του Συνδικάτου για το επόμενο διάστημα. 

Η κατάσταση στους χώρους δουλειάς γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Η μεγαλοεργοδοσία έχοντας στα χέρια της όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο, αλλά και ενθαρρυμένη από τους νέους αντεργατικούς σχεδιασμούς, έχει αυξήσει την εντατικοποίηση της δουλειάς, την απληρωσιά, το κλέψιμο της ασφάλισης.

Η Κυβέρνηση κάνοντας τα χατίρια της μεγαλοεργοδοσίας ετοιμάζεται να ψηφίσει νόμο ώστε οι εργοδότες να μην πληρώνουν τις υπερωρίες αλλά να χορηγούν άδειες και ρεπό μετά από ένα 6μηνο δουλειάς. Οι εργοδότες δηλαδή θα βάζουν στην τσέπη ζεστό χρήμα από την απληρωσιά και θα μας «πληρώνουν» με «αέρα κοπανιστό».

Ήδη την Κυριακή δημοσίευμα αναφέρει στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας με κτύπημα και στους οικοδόμους. Στην διαρροή του υπουργείου αναφέρουν  και για τις εταιρείες μπετόν να εργάζονται την Κυριακή.

Αντί, η κυβέρνηση, να πάρει μέτρα για την κατάσταση στους χώρους δουλειάς που σκοτώνονται καθημερινά εργάτες, ετοιμάζεται να δώσει δωρεάν εργάτες στην εργοδοσία με πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου.

Στη βάση όλων των παραπάνω, αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ:

  • Ενημέρωση του κλάδου για τις εξελίξεις 
  • Συμμετοχή στην κινητοποίηση των υγειονομικών την Τετάρτη 7/4 στις 13:00 στο ΠΑΓΝΗ
  • Οργάνωση της πάλης για υπεράσπιση της υγείας, των δικαιωμάτων μας και για τον απεργιακό και αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς.
  • Απεργιακή κινητοποίηση που ο χρόνος θα εξαρτηθεί από τις γενικότερες εξελίξεις, ώστε να δοθεί ηχηρή απάντηση  που θα δημιουργεί προϋποθέσεις για νέους πιο δυναμικούς και πιο μεγάλους αγώνες.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ