Κινητοποίηση εκπαιδευτικών και στη Σητεία την Πέμπτη

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών και στη Σητεία την Πέμπτη

Για την Εργατική Πρωτομαγιά

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών και στη Σητεία την Πέμπτη για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Σε σχετική ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων», απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Σητείας στις 18:00.

Η ανακοίνωση

«Μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική ΑΠΕΡΓΙΑ τιμής και μνήμης της εργατικής Πρωτομαγιάς στις 6 Μαΐου»

Τα κέρδη τους – Οι νεκροί μας! Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής!

Η 1η του Μάη είναι μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Η 1η του Μάη είναι μέρα απεργιακού αγώνα!

 

Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί ημέρα τιμής και αγώνα των εργαζομένων που, με τη διαχρονική τους πάλη, προσπαθούν να άρουν τις κοινωνικές ανισότητες, να διατηρήσουν και να διευρύνουν κατακτήσεις και δικαιώματα. Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο, τη ματωμένη  Πρωτομαγιά του 1886 με σύνθημα 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση, 8 ώρες ύπνο αλλά και στην Ελλάδα, με ορόσημο το 1892, την εξέγερση των καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη το 1936 και τη θυσία των 200 εκτελεσμένων στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944 από τις κατοχικές χιτλερικές δυνάμεις, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την κυριακάτικη αργία, την καταβολή αποζημίωσης σε όσους δεν μπορούσαν να εργαστούν λόγω εργατικού ατυχήματος, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, Πολιτισμού κ.ά. Μας θυμίζουν ότι βασικά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες και η μάχη απέναντι στην σημερινή Κυβέρνηση της ΝΔ, που επιδιώκει να γυρίσει το ρολόι της ιστορίας 135 χρόνια πίσω, να καταργήσει και να ξηλώσει κάθε εργασιακό δικαίωμα, αποδεικνύει το επίκαιρο του μηνύματος της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Εν μέσω των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνει η υφήλιος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο, αναδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος των συνδικάτων, στην διεκδίκηση αιτημάτων και στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων απέναντι στις νεοφιλελεύθερες στοχεύσεις της Κυβέρνησης της ΝΔ για κατάργηση του 8ωρου και της κυριακάτικης αργίας, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της απεργίας και επιβάλει τον έλεγχο των συνδικάτων από την κυβέρνηση και τους εργοδότες που, όπως σε όλους τους τομείς έτσι και στον τομέα της εκπαίδευσης, εργαλειοποιεί την πανδημία για να περάσει πλήθος αντιδραστικών και αντιεκπαιδευτικών αλλαγών με κεντρικό ιδεολογικοπολιτικό άξονα την απόσυρση του κράτους από την παροχή δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης με σταδιακή ιδιωτικοποίηση δομών και αρμοδιοτήτων του δημόσιου σχολείου.

Εκφράζουμε την εναντίωσή μας σε κάθε μεθόδευση της  Κυβέρνησης της ΝΔ, που ενώ απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας με χιλιάδες νεκρούς και ασθενείς εκτός ΜΕΘ λόγω πληρότητας των δημόσιων νοσοκομείων και δε λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο στους χώρους εργασίας, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα Σχολεία και στον τομέα της Υγείας, επιδιώκει να περάσει τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες, αντεργατικές και αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις της πολιτική της ατζέντας. Εναντιωνόμαστε ταυτόχρονα σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας και σε οποιαδήποτε καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών και συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Διεκδικούμε την πλήρη στήριξη του Δημόσιου Σχολείου, των Εκπαιδευτικών και των μορφωτικών δικαιωμάτων όλων των παιδιών.

Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, για ουσιαστικά μέτρα στήριξης των μαθητών μας, από τον πολύμηνο εγκλεισμό, που έχει τεράστιες συνέπειες στο γνωστικό, κοινωνικό και ψυχολογικό τομέα. Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά. 

Μέσα σε αυτές τις σύνθετες και δύσκολες συνθήκες, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η 1η ΜΑΪΟΥ είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας. Τους νεκρούς του Σικάγο, της πρώτης Πρωτομαγιάς το 1924, τον Μάη του 36, τους 200 της Καισαριανής.

Αποδίδουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης, στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο, που βρέθηκαν εκτεθειμένα στην πανδημία του κορωνοΐου για τα κέρδη των λίγων. 

Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς, για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε όλες τις ανάγκες μας.

  • Οι εργαζόμενοι και οι λαοί ούτε μπορούμε, ούτε πρέπει να πληρώσουμε ξανά!
  • Ο δικός μας αγώνας για την επόμενη ημέρα αφορά την υγεία, τη ζωή, την καθημερινή μας επιβίωση. 
  • Στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα βρίσκεται η ελπίδα! 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων»  τιμά την Ημέρα της Πρωτομαγιάς και τη μνήμη των αγωνιστών της εργατικής τάξης. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς στο σύνολό τους να βρεθούμε όλοι μαζί σε  κινητοποίηση  μνήμης και αγώνα, συμμετέχοντας μαζικά στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική ΑΠΕΡΓΙΑ, την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Σητείας 18:00 .

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ