Κινητοποίηση της ΔΑΣ με όλα τα απαραίτητα μέτρα

Κινητοποίηση της ΔΑΣ με όλα τα απαραίτητα μέτρα

Στις 28 Σεπτεμβρίου στις 11.30 το πρωί, στον ΟΑΕΔ, στο Ρέθυμνο

Στην Πανελλαδική Δράση στον επισιτισμό - τουρισμό, στις 28 Σεπτέμβρη, συμμετέχει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία, στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρεθύμνου, οργανώνοντας παράσταση διαμαρτυρίας έξω απο το τοπικό κατάστημα του ΟΑΕΔ, διεκδικώντας επίδομα που να καλύπτει το σύνολο των ανθρώπων, όσο διαρκεί η ανεργία.

Η ανακοίνωση της ΔΑΣ

Συναδέλφισες και συνάδελφοι.

Τώρα που... 2 στους 3 βρισκόμαστε σε καθεστώς αναστολής των συμβάσεων και  πασχίζουμε,να επιβιώσουμε με  μηνιαίο επίδομα των 534 ευρώ, που καταβάλλεται μονίμως με καθυστέρηση.

 Τώρα που... όσοι δουλέψαμε λάβανε  μειωμένο μισθό στο πλαίσιο του προγράμματος «Συν-Εργασία» ενώ  άλλοι «μπαινοβγαίνουμε» στην αναστολή, αφού οι εργοδότες κάνουν χρήση της δυνατότητας να προχωρούν σε προσωρινή άρση της, καλώντας τους για δουλειά τις μέρες που έχουν ανάγκη.

  Τώρα που... όσοι εργαστήκαμε αντιμετωπίσαμε τον κίνδυνο έκθεσης στην πανδημία, αφού τα υγειονομικά «πρωτόκολλα» προσαρμόστηκαν εξαρχής στις ανάγκες των ξενοδόχων. Το προσωπικό ήταν το ελάχιστο δυνατό, η εντατικοποίηση, οι διπλές ειδικότητες και τα τριπλά πόστα έκαναν την τήρηση μέτρων για την προστασία της υγείας πρακτικά αδύνατη.

Η οργάνωση στο σωματείο και ο αγώνας είναι μονόδρομος!!!

Συναδέλφισα, συνάδελφε θυμήσου…

    …η αγωνιστική στάση δεκάδων σωματείων και χιλιάδων εργαζομένων στον κλάδο του Τουρισμού και Επισιτισμού τους μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, έδωσε στην κυβέρνηση και στην εργοδοσία το μήνυμα ότι είμαστε όρθιοι και δυνατοί. Η κινητοποίηση των εργαζομένων του Ρεθύμνου ήταν πρωτόγνωρη και όσοι συμμετείχαμε είχαμε όλοι σαν ένας το ίδιο αίσθημα.

   Ότι μπορούμε να οργανώνουμε την πάλη μας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, κόντρα στην τρομοκρατία, την απογοήτευση, την μοιρολατρία και την ηττοπάθεια που σπέρνουν τα καλοπληρωμένα τους παπαγαλάκια στα μέσα ενημέρωσης.

   Ότι οι μικρές και μεγάλες νίκες έρχονται όταν μπροστά βάζουμε τις δικές μας ανάγκες, τα δικά μας συμφέροντα.

   Ότι όταν ενωμένοι παλεύουμε κανείς δεν μπορεί να παίξει με τις αγωνίες μας και τις προσδοκίες των οικογενειών μας για μια καλύτερη ζωή.

Αλλά όμως δεν ξεχνάμε….

…τα χειρότερα είναι ακόμη μπροστά μας. Τίποτε δεν έχει τελειώσει.

   Οι τουριστικοί όμιλοι που έχουν ήδη στην τσέπη τους δεκάδες νέα αντεργατικά εργαλεία και μυριάδες χρηματοδοτικά προγράμματα, έχουν βάλει πλώρη να αποτελειώσουν αυτό που τους εμποδίσαμε να κάνουν μέχρι σήμερα:  Να υποτάξουν στα δικά τους σχέδια, για να αυξηθεί ξανά η κερδοφορία τους, την ανάγκη μας για ένα εισόδημα που να επιτρέψει την επιβίωση των οικογενειών μας. Η μισοδουλειά-μισοζωή είναι η μεγαλύτερη προϋπόθεση για να ξαναπάρουν πάλι τα κέρδη τους τον ανήφορο.

    Να γιατί η κυβέρνηση τους υπόσχεται νέο αντιασφαλιστικό νόμο, μονιμοποίηση της  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, παράταση των αναστολών των συμβάσεων,  μειώνει το Δώρο Χριστουγέννων και νομιμοποιεί τις υπερωρίες.

Το ότι δεν έμειναν στο δρόμο οι εκατοντάδες χιλιάδες εποχικοί συνάδελφοι χωρίς καμιά στήριξη, χωρίς να χάσουν το δικαίωμα επαναπρόσληψης, κάτι που έγινε μετά από δύσκολους και μαζικούς αγώνες, δεν μας αρκεί.

  Η εξέλιξη της πανδημίας, το κλείσιμο των εποχικών επιχειρήσεων, το άνοιγμα των σχολείων κάτω από τέτοιες συνθήκες, δεν πρέπει να μας βρει απροετοίμαστους. Η επόμενη μέρα, μετά το πρόωρο τέλος μιας κουτσής τουριστικής σεζόν, θα είναι εφιαλτική αν δεν πάρουμε την υπόθεση στα χέρια τα δικά μας, αν δεν απαιτήσουμε να προστατευτεί το εισόδημα, η υγεία και ασφάλεια, η δική μας και των παιδιών μας. Ο κορονοϊός έφερε γρηγορότερα μια νέα οικονομική-καπιταλιστική κρίση την οποία η μεγαλοεργοδοσία θα φορτώσει ξανά στους εργαζόμενους και στα φτωχά στρώματα.

28 Σεπτέμβρη 2020 Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης Στον Επισιτισμό Τουρισμό

Οργανώνουμε ΤΩΡΑ τον αγώνα

Για την υγεία, τη ζωή και τα δικαιώματά μας .Δεν μπορεί να υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

    Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο σωματείο μας, και  σε κάθε γωνιά της χώρας, σημαίνουμε συναγερμό και απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα σε όλους όσους θέλουν να μην ζούμε ξανά και ξανά τον εφιάλτη της απληρωσιάς, της ανεργίας, της χαμοζωής. Απευθύνουμε κάλεσμα κυρίως σε όσους αγανακτούν για την κατάσταση και δεν έχουν πάρει ακόμη απόφαση να αντιδράσουν.

Τώρα είναι η ώρα!

   Να εμπιστευτούμε τις δυνάμεις μας που είναι ανεξάντλητες. Είμαστε οι πολλοί που δίχως εμάς δεν θα υπήρχε ξενοδοχείο, εστιατόριο, καφέ, μπαρ, κέτερινγκ. Είμαστε οι πολλοί που όταν σκεφτόμαστε, συζητάμε και αποφασίζουμε να μπούμε στη μάχη, κανείς δεν μπορεί να μας αντιμετωπίσει.

 Έχουμε την δύναμη σε κάθε χώρο δουλειάς που πρέπει και μπορούν να οργανώσουν τον αγώνα μας, κόντρα στην κυβέρνηση και στην εργοδοσία, αφήνοντας πίσω όλους αυτούς που θέλουν το εργατικό κίνημα φιμωμένο, αφοπλισμένο, να τρέχει πίσω από τους στόχους και τις επιλογές των επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω απο το τοπικό κατάστημα του ΟΑΕΔ, διεκδικώντας επίδομα που να μας καλύπτει όλους, όσο διαρκεί η ανεργία.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ – ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ – 11.30 πμ

ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ!

Διεκδικούμε

Να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι και μέτρα, των μνημονίων των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ και όλες οι αντεργατικές διατάξεις των ΠΝΠ.

•    Να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

•    Να υπογραφούν ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα.

•   Να χορηγηθεί το επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της  ανεργίας.

•  Κοινωνική Ασφάλιση και Υγεία για όλους, δημόσια, υποχρεωτική. Κατάργηση του νόμου Βρούτση-Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία και στην Ασφάλιση .Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία και ένταξη του κλάδου του Επισιτισμού.

• Άμεση διακοπή πληρωμών και χρεώσεων σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και εφορία.

• Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων.

• Δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και των εργοδοτών.

• Να ενταχτούν όλοι οι εργαζόμενοι του επισιτισμού στο μηχανισμό στήριξης χωρίς όρους και

προϋποθέσεις.

• Να πληρώνεται την πρώτη βδομάδα κάθε μήνα η αποζημίωση ειδικού σκοπού.

 

Πληρώσαμε Πολλά-Δε Θα Πληρώσουμε Ξανά!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ