ΚΚΕ: Αποκομμένη από την πραγματικότητα η κυβέρνηση, οι Κρητικοί έχουν ανάγκη από ανθρώπινη ζωή
Το σχόλιο του Κομμουνιστικού Κόμματος για τις υπουργικές ανακοινώσεις από τα εργοτάξια ΒΟΑΚ και Καστελίου
Ιδιαίτερα επικριτική είναι Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, στο σχόλιό της για τις υπουργικές ανακοινώσεις από τα εργοτάξια ΒΟΑΚ και Καστελίου.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα, στην ανακοίνωσή του, υποστηρίζει ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση μετράει τις ζωές με μονάδα μέτρησης τα κέρδη των λίγων, τονίζοντας ότι ο Κρητικός λαός "έχει ανάγκη από ανθρώπινη ζωή, στο ύψος των δυνατότητων του 21ου αιώνα, της χώρας και του τόπου μας. Με αξιοπρεπή δουλειά, με 5ημερο-7ωρο-35ωρο, με απολαβές που να διαμορφώνουν ανθρώπινους όρους ζωής. Έχει ανάγκη από φθηνές, σύγχρονες και ασφαλείς μεταφορές, φθηνή ενέργεια, φθηνό και ποιοτικό πόσιμο νερό για ύδρευση και άρδευση. "
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:
"Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση και οι υπουργοί της αποδεικνύεται ότι είναι αποκομμένοι από την πραγματικότητα που βιώνουν τα εκατομμύρια των εργαζόμενων και του ελληνικού λαού, οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι της Κρήτης.
Την ώρα που παρουσίαζαν μία κοσμογονία στην Κρήτη, με μεγάλα εμβληματικά έργα που δήθεν ωφελούν τον κρητικό λαό, απεντάσσονταν από το έργο του ΒΟΑΚ από το Ταμείο Ανάκαμψης επιπλέον 35 εκ. ευρώ ακολουθώντας άλλα 38 πριν λίγους μήνες, ενώ ο ανάδοχος αποζημιώνεται αδρά από το δημόσιο με άλλα 97 εκ ευρώ για καθυστερήσεις εκ μέρους του δημοσίου. Όλα αυτά είναι λεφτά των φορολογουμένων που θα καλεστούν να ξαναπληρώσουν, ενώ οι κάτοικοι είναι στα κάγκελα για τη χάραξη που εξαφανίζει τις περιουσίες τους, τσακίζει τις ζωές τους αλλά και για τις μπιρ παρά απαλλοτριώσεις που δεν προχωρούν, ενώ οι εργολάβοι τσεπώνουν εκατομμύρια αποζημιώσεις.
Την ίδια ώρα τα σωματεία των εργαζομένων καταγγέλλουν τα συχνά μικρότερα ή και μεγαλύτερα εργατικά ατυχήματα. Τραγική ειρωνεία ότι σήμερα συμπληρώνεται 1 χρόνος από τον θάνατο εργαζομένου στις σήραγγες, κάτι που οι ανάδοχοι και η κυβέρνηση ξεχάσαν(;) πάνω στο μεθύσι τους για την «επιτυχία του έργου» και τα «αλληλοσυγχαρίκια».
Λίγο πιο πέρα το νέο «εμβληματικό» ιδιωτικό αεροδρόμιο στο Καστέλλι με τη στήριξη της βολικής αντιπολίτευσης, προχωρά πλέον και σε υπογραφή σύμβασης για τα συστήματα αεροναυτιλίας με πολύ μεγαλύτερο κόστος από το αρχικό, και με την δυνατότητα αυτός ο εξοπλισμός να περάσει στον ιδιωτή βάσει και της τροποποιημένης σύμβασης παραχώρησης που ψηφίστηκε από την Βουλή πριν λίγους μήνες.
Αυτή είναι η ανάπτυξη τους που μετράει τις ζωές με μονάδα μέτρησης τα κέρδη των λίγων.
Ο Κρητικός λαός δεν έχει ανάγκη από υποδομές που είναι σχεδιασμένες και φτιάχνονται με τέτοιο τρόπο που να υπηρετούν τα κέρδη των ομίλων, όπως ο ΒΟΑΚ που διχοτομεί ολόκληρες πόλεις και θα χρυσοπληρώνουμε τα διόδια ή το νέο ιδιωτικό αεροδρόμιο στο Καστέλι που επίσης θα χρυσοπληρώνει και που κατασκευάζεται για τις ανάγκες των ξενοδόχων, ή όπως τα πανάκριβα έργα ΣΔΙΤ για ύδρευση και άρδευση.
Ο Κρητικός λαός έχει ανάγκη από ανθρώπινη ζωή, στο ύψος των δυνατότητων του 21ου αιώνα, της χώρας και του τόπου μας. Με αξιοπρεπή δουλειά, με 5ημερο-7ωρο-35ωρο, με απολαβές που να διαμορφώνουν ανθρώπινους όρους ζωής. Έχει ανάγκη από φθηνές, σύγχρονες και ασφαλείς μεταφορές, φθηνή ενέργεια, φθηνό και ποιοτικό πόσιμο νερό για ύδρευση και άρδευση.
Αυτός ο δρόμος των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων ανοίγει με το σύγχρονο, επαναστατικό, επεξεργασμένο Πρόγραμμα του ΚΚΕ που στοχεύει στην αξιοποίηση όλων των τεχνολογικών δυνατοτήτων της εποχής μας, των σπουδαίων και έμπειρων επιστημόνων και εργαζομένων κάθε κλάδου, των σημαντικών παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας μας για την κάλυψη των αναγκών των πολλών, των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών, των ΕΒΕ".
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
- Δήμος Ανωγείων: Ένταξη έργου αγροτικής οδοποιίας στο Στρατηγικό Σχέδιο ΚΑΠ 2023–2027
- Σε κατάσταση κινητοποίησης αύριο Σάββατο η Κρήτη λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς
- Γ. Πλακιωτάκης: Συνεχίζεται η αναβάθμιση των σχολικών μονάδων στο Λασίθι




