Το ΚΚΕ Ηρακλείου για την επίσκεψη Γεννηματά στο Ηράκλειο

Το ΚΚΕ Ηρακλείου για την επίσκεψη Γεννηματά στο Ηράκλειο

Κριτική στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ άσκησε η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ

Κριτική στις δηλώσεις της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά κατά την παρουσία της στο Ηράκλειο ασκεί σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ με αφορμή την παρουσίαση του "Πράσινου Κοινωνικού Συμβολαίου". Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Ηρακλείου αναφέρει:

"Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά από το Ηράκλειο επιβεβαίωσε την στρατηγική σύμπλευσή του με την πολιτική υπηρέτησης της καπιταλιστικής ανάκαμψης προς όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου φορτώνοντας νέα βάρη στους εργαζόμενους και τον λαό. Η κα Γεννηματά σέρβιρε για πρόοδο την ξαναζεσταμένη σούπα της «πράσινης ανάπτυξης», της «παραγωγικής ανασυγκρότησης» και της «ενεργειακής δημοκρατίας» με την πλήρη αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ. Όσο κι αν προσπάθησε η κα Γεννηματά να ανακαλύψει «τεράστιες διαφορές με το πρόγραμμα της ΝΔ» δεν κατάφερε να κρύψει την πλήρη ευθυγράμμιση με τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου για την «πράσινη και ψηφιακή μετάβαση». 
Το πράσινο μέλλον που επιφυλάσσει η πολιτική του «Πράσινου Κοινωνικού Συμβολαίου» βασίζεται πάνω σε νέες, συνεχείς θυσίες που θα κληθούν να κάνουν τα εργατικά - λαϊκά στρώματα. Το «Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο» και η αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης για την υλοποίησή του είναι άμεσα συνδεδεμένο με την επιδείνωση και την επέκταση των «ελαστικών» εργασιακών σχέσεων, τη φθηνότερη εργατική δύναμη, ως απαραίτητα στοιχεία για να διασφαλιστούν τα τεράστια κέρδη του μονοπωλιακού κεφαλαίου. Τρανή απόδειξη το αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης της ΝΔ που το στήριξε και το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ με την υπερψήφιση 74 άρθρων. Η επίθεση συνεχίζεται με το νέο νομοσχέδιο που τσακίζει την Κοινωνική Ασφάλιση. Η καπιταλιστική ανάκαμψη και κερδοφορία προϋποθέτει εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.
Ο λαός χρειάζεται να διαμορφώσει τον δικό του δρόμο για να μην πληρώσει ξανά τα σπασμένα της νέας κρίσης, διεκδικώντας την ικανοποίηση των δικών του σύγχρονων αναγκών ενάντια στην στρατηγική της κυβέρνησης και όλων των αστικών κομμάτων, της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου". 

Διαβάστε επίσης:

Γεννηματά από Ηράκλειο: "Η λύση για τον κορωνοϊό είναι ο εμβολιασμός"

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ