ΚΚΕ Λασιθίου: "Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν"

Newsroom
Newsroom

Τι αναφέρει η Τομεακή Επιτροπή Λασιθίου του ΚΚΕ για το Πολυδύναμο Ιατρείο Μακρύ Γιαλού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τ.Ε. Λασιθίου ΚΚΕ:

Η κυβέρνηση της ΝΔ στα πλαίσια της προεκλογικής κοροϊδίας αυτή την περίοδο, οργάνωσε συνάντηση το περασμένο Σάββατο (18/5) στο Μακρύ Γιαλό σχετικά με το -πολύπαθο- Πολυδύναμο Ιατρείο Μακρύ Γιαλού.

Για άλλη μια φορά, βρέθηκαν σε ελεγχόμενο χώρο, κυβερνητικά και τοπικά στελέχη της ΝΔ ώστε να δώσουν υποσχέσεις, όπως έκαναν άλλωστε και οι προκάτοχοι τους χρόνια τώρα, με τον λαό της περιοχής να κρατάει δικαιολογημένα μικρό καλάθι.

Πρόκειται για διαχρονικό εμπαιγμό αφού το κληροδότημα για το Πολυδύναμο Ιατρείο του Μακρύ Γιαλού, μένει χρόνια αναξιοποίητο από κυβερνήσεις, περιφερειακές και δημοτικές αρχές, οι οποίες έδιναν η μία στην άλλη τη σκυτάλη των κούφιων υποσχέσεων και δεσμεύσεων. Με δεδομένη την αρνητική πείρα για το συγκεκριμένο ζήτημα και συνολικά για τις δημόσιες δομές υγείας όπου η υποστελέχωση, η υποχρηματοδότηση και η απαξίωση είναι “κανονικότητα”, αυτές οι κυβερνητικές φιέστες δεν πρέπει να αφήνουν περιθώρια για κανένα εφησυχασμό.

Αξιοσημείωτο είναι, ότι όλοι αυτοί οι πολιτικοί «ευεργέτες» του τόπου δεν ψέλλισαν κουβέντα για το χάλι στο Νοσοκομείο Σητείας, στο οποίο θα υπάγεται το Πολυδύναμο Ιατρείο - αν υλοποιηθεί βέβαια κάποτε - όπου βρίσκεται στο χειρότερο σημείο από ποτέ, μαζί με τα άλλα Νοσοκομεία του Νομού. Στο Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας της Σητείας δεν λειτουργούν οι κρίσιμες κλινικές της Παθολογικής και της Παιδιατρικής, άλλες υπολειτουργούν, ενώ συνολικά μαζί με την Α’θμια Φροντίδα Υγείας η κατάσταση είναι διαλυτική.

Αυτή η αλαζονεία με το συνειδητό «θάψιμο» του πλέον οξυμένου λαϊκού προβλήματος στο Λασίθι, το ζήτημα της Δημόσιας Υγείας, επιβεβαιώνεται και από τις ομιλίες στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του κυβερνητικού Κόμματος στο Λασίθι στις οποίες δεν υπάρχει όχι παράγραφος, όχι πρόταση, αλλά ούτε έστω μια λέξη για το ζήτημα.

Η λειτουργική κατάρρευση των Νοσοκομείων του Λασιθίου είναι πολιτική επιλογή της ΝΔ γιατί έτσι εξυπηρετείται η υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας, η περαιτέρω εμπορευματοποίηση συνολικά της Υγείας και η πριμοδότηση -αντικειμενικά- των κορακιών που επενδύουν σε αυτή (μέτοχοι ομίλων, ασφαλιστικές εταιρείες και άλλοι). Βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή του Λαού που καλείται να βάλει το χέρι στην τσέπη για το μέγιστο αγαθό. Την πληρώνουν μαζί τους οι εργαζόμενοι, το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας που κρατάνε όρθιο ότι μπορούν να αντέξουν ακόμα σε απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική που υλοποιείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και με τις κατευθύνσεις-οδηγίες της ΕΕ δεν υπάρχει άλλη επιλογή για το λαό του Λασιθίου από το να κλιμακώσει τον αγώνα του και να δώσει ένα γερό χαστούκι σε όλους αυτούς που παίζουν με την υγεία του και τη ζωή του.

Βήμα σε αυτή την κατεύθυνση θα είναι και η σημαντική ενίσχυση του ΚΚΕ στο Λασίθι στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη, παντού! Γιατί η πάλη του λαού χρειάζεται ένα πιο δυνατό ΚΚΕ και εκεί που ψηφίζονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, στην ΕΕ της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, των λόμπι, των πολέμων, και εκεί που τελικά ανατρέπονται αυτές οι αποφάσεις, στους δρόμους του αγώνα.  
 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ