Στήριξη στο αίτημα για δωρεάν τεστ κορωνοϊού για συνοδούς στο ΠΑΓΝΗ

Στήριξη στο αίτημα για δωρεάν τεστ κορωνοϊού για συνοδούς στο ΠΑΓΝΗ

Το αίτημα έχει διατυπωθεί από το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου

Αναφορά για τον κ. Υπουργό Υγείας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Συντυχάκης Μανώλης, Κομνηνάκα Μαρία και Μανωλάκου Διαμάντω. 

Συγκεκριμένα, κατέθεσαν αναφορά το κείμενο του Σωματείου Εργαζομένων Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου με το οποίο αιτείται να διενεργούνται δωρεάν τεστ για τους συνοδούς και τους ασθενείς του Νοσοκομείου, καθώς και επαναλαμβανόμενα τεστ στους υγειονομικούς.

somateio

Ανάλογη ανακοίνωση στήριξης εξέδωσε και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου:

Με αφορμή την απόφαση της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ Ηρακλείου Κρήτης να μην μπαίνει στο νοσοκομείο κανένας συνοδός ασθενούς χωρίς αρνητικό rapid test η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου, έχοντας υπόψη το από της 26/2/2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Σωματείου Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η δηλώνει :

Από τη μία, η κατεύθυνση και η λογική των μέτρων αυτών είναι σωστή, δεδομένης της πολύ επικίνδυνης κατάστασης που βρίσκεται η πανδημία αυτή τη στιγμή στη χώρα. Από την άλλη όμως, δεν είναι δυνατόν η ευθύνη και το κόστος των τεστ να χρεώνεται στους πολίτες.

Είναι γνωστό σε όλους ότι λόγω της ανεπάρκειας και της υποστελέχωσης των νοσοκομείων, οι συνοδοί, είναι αναγκαίοι για το ίδιο το νοσοκομείο, ώστε να φροντίζουν τους ασθενείς που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, αφού το υπάρχον νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί (ποσοτικά) ούτε στο ελάχιστο για τέτοια καθήκοντα.

Αυτή η απόφαση έχει δημιουργήσει μάλιστα εντάσεις στους συνοδούς των ασθενών. Για έναν ασθενή ο οποίος θα χρειαστεί να νοσηλευτεί για 2 εβδομάδες, ο συνοδός του (στο 24ωρο δεν θα είναι ένας) θα πρέπει να πληρώσει αρκετά χρήματα για την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Άμεσα απαιτούμε με ευθύνη του υπουργείου να διενεργούνται ΔΩΡΕΑΝ και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους και με ευθύνη των Διοικήσεων Νοσοκομείων, για τους συνοδούς και τους ασθενείς καθώς και στους υγειονομικούς στα νοσοκομεία την ελληνικής επικράτειας

Ο αγώνας για καθολική δωρεάν Δημόσια Υγεία μας αφορά όλους, και τους εργαζόμενους και τους απόμαχους της εργασίας. Η εμπορευματοποίηση της Υγείας ως δόγμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης στρέφεται ευθέως κατά της ανθρωπότητας με απρόβλεπτες κοινωνικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες.

 

 

Δείτε επίσης:

Οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ για τους συνοδούς των ασθενών

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ