ΚΚΕ: Συνεχιζόμενη η εργασιακή ανασφάλεια των συμβασιούχων εργαζομένων στον ΕΟΔΥ

Newsroom
Newsroom

Ερώτηση στη βουλή.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα  την συνεχιζόμενη εργασιακή ανασφάλεια των συμβασιούχων εργαζομένων στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ.

Η ερώτηση έχει ως εξής:
Για ακόμα μια φορά οι πάνω από 1000 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στον Ε.Ο.Δ.Υ. βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της εργασιακής ομηρίας. Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν είναι άγνωστη στους συμβασιούχους εργαζόμενους του οργανισμού, αφού σχεδόν τρία χρόνια βιώνουν τον απαράδεκτο εκβιασμό των ολιγόμηνων συμβάσεων, της λογικής «βλέποντας και κάνοντας». Οι εργαζόμενοι άλλωστε στα προγράμματα «Philos», βιώσαν στο πετσί τους πρόσφατα αυτή την ανασφάλεια και τον εκβιασμό, αφού η διοίκηση και το Υπουργείο τους ενημέρωσε (μόλις πρώτη φορά) για την παραμονή τους στην εργασία τους, κυριολεκτικά μόλις 4 ώρες πριν την λήξη της βάρδιας τους.
Τώρα για άλλη μια φορά επαναλαμβάνεται το ίδιο απαράδεκτο παιχνίδι της σιωπής από την κυβέρνηση, τα αρμόδια Υπουργεία, την διοίκηση του Οργανισμού. Παρόλο που υπάρχει ανακοίνωση από σωματείο των εργαζομένων ήδη από τον Ιούλη, ερώτηση του ΚΚΕ στις 17/07/2023 και ανακοίνωση του ΚΚΕ στις 01/08/2023 δεν έχει δοθεί ουδεμία απάντηση από κανέναν αρμόδιο. Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε μόλις δύο μήνες πριν την λήξη των συμβάσεων των εργαζομένων στις 30 Νοεμβρίου και των εργαζομένων με «μπλοκάκι» στις 30/09/2023.
Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα PHILOS, το επικουρικό προσωπικό στα νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι στις Κινητές Ομάδες Υγείας, οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Οργανισμού, οι εργαζόμενοι με διοικητικό πόστο, “αφανείς ήρωες” της προηγούμενης περιόδου, κινδυνεύουν άμεσα να περάσουν στην αφάνεια και την ανεργία. Πρόκειται για εργαζόμενους, οι οποίοι προσέφεραν τα μέγιστα σε όλη την προηγούμενη περίοδο, με πενιχρά πολλές φορές μέσα, με προσωπικό ρίσκο, χωρίς πολλοί από αυτούς να γνωρίζουν όλα αυτά τα χρόνια “τι σημαίνουν” Κυριακές, γιορτές, αργίες.
Το ΚΚΕ στηρίζει τη διεκδίκηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στον Ε.Ο.Δ.Υ. για σταθερή και μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί έτσι ώστε:
- Κανένας εργαζόμενος να μη μείνει στο δρόμο μετά τις 30/09/2023 και 30/11/2023 αντίστοιχα,
- Να τελειώσει αυτή η μόνιμη εργασιακή ομηρία των συμβασιούχων εργαζομένων του οργανισμού ώστε και αυτοί να αποκτήσουν μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, αξιοποιώντας την πλούσια πείρα των εργαζομένων αυτών κατά τη περίοδο της πανδημίας.

Την ερώτηση υπογράφουν οι Βουλευτές
Λαμπρούλης Γιώργος,  Έξαρχος Νίκος, Καραθανασόπουλος Νίκος, Κατσώτης Χρήστος, Κομνηνάκα Μαρία
Μαρίνος Γιώργος, Μεταξάς Βασίλης, Παπαναστάσης Νίκος, Στολτίδης Λεωνίδας και
Συντυχάκης Μανώλης
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ