"Κλειστά σχολεία στην Σητεία" ζητά ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ

"Κλειστά σχολεία στην Σητεία" ζητά ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού

"Να παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά, νηπιαγωγεία και οι δομές της ειδικής αγωγής τουλάχιστον για μια εβδομάδα έως τις 17/1, σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σητείας την περασμένη Πέμπτη μετά από πρόταση του δημάρχου" ζητά με ανακοίνωσή της η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σητείας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται: 

"Δεν είναι δυνατόν σε κόκκινες περιοχές όπως η περιοχή του Παλαικάστρου με δείκτη θετικότητας κοντά στο 10 % και χωρίς περαιτέρω ιχνηλάτηση των κρουσμάτων να ανοίγουν τα σχολεία βιαστικά και χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

 Για το Παλαίκαστρο εκτός του σκληρού lock down πρέπει να συνεχιστούν τα διαγνωστικά test  σε όλους τους κατοίκους να βρεθούν με ακρίβεια τα κρούσματα να απομονωθούν με δωρεάν ιατρική παρακολούθηση και επικούρηση για να μην έχουμε τεράστια εξάπλωση του ιού στο χωριό και κινδυνεύσουν οι κάτοικοί του.

Επιπλέον.

Επείγει να διενεργηθούν άμεσα Test και στους Κατοίκους της Σητείας για να ελεγχθεί η διασπορά του ιού στην ευρύτερη περιοχή. Δεν πρέπει να υπάρχει καθυστέρηση και εφησυχασμός από την πλευρά της πολιτείας, της πολιτικής προστασίας και του δήμου.

Να μην αφεθεί το Παλαίκαστρο και η πόλη της Σητείας στην τύχη της πανδημίας

Άραγε υπάρχει σχεδιασμός και προγραμματισμός για να ξεπεραστεί η σοβαρή υγειονομική κρίση ή βλέποντας και κάνοντας!!!

Είναι θέμα ζωής για τους συνδημότες μας, τους συγγενείς μας, τα παιδιά μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Είναι οι ζωές όλων μας".

  


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ