Κόβει κορδέλα το μεγαλύτερο δίκτυο ερευνητικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων

Newsroom
Newsroom

Η εναρκτήρια τελετή γίνεται στις 2 το μεσημέρι στο ΙΤΕ.

Αυλαία ανοίγει σήμερα το Δίκτυο Υποστήριξης και Προώθησης Ερευνητικής Καινοτομίας Νησιωτικής Ελλάδας, το οποίο ενώνει 10 ερευνητικά και ακαδημαϊκά Ιδρύματα της χώρας.

Στόχος είναι η τεχνογνωσία του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και του Δικτύου ΠΡΑΞΗ να μεταδοθεί και στα υπόλοιπα Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, να δημιουργηθούν εταιρείες τεχνοβλαστοί και να έχουμε το επόμενο διάστημα περισσότερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Η εναρκτήρια τελετή γίνεται σήμερα, Παρασκευή 29 Απριλίου στις 2 το μεσημέρι, στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας στο Ηράκλειο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρουσία των προέδρων και των πρυτάνεων των συνεργαζόμενων ερευνητικών και ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων.

Το «παρών» αναμένεται να δώσουν ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, καθηγητής Αθανάσιος Κυριαζής, ο διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Ανάπτυξης, Χρίστου Δήμα, κ. Μιχάλης Δρίτσας, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, κ. Παντελής Τζωρτζάκης.

Το μεγαλύτερο Δίκτυο στην έρευνα

Το Δίκτυο Υποστήριξης και Προώθησης Ερευνητικής Καινοτομίας Νησιωτικής Ελλάδας καλύπτει μια ευρεία γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας με την συμμετοχή όλων των ανώτατων ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της νησιωτικής Ελλάδας (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πολυτεχνείο Κρήτης, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ), Ιόνιο Πανεπιστήμιο καθώς και φορείς στην Αττική με αξιόλογο αξιοποιήσιμο ερευνητικό έργο (Εθνικό ‘Ιδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ (ΕΙΠ), το Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών “Αλέξανδρος Φλέμινγκ” / ΕΚΕΒΕ Α. Φλέμινγκ και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ).

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα του Δικτύου ΠΡΑΞΗ www.praxinetwork.gr 

Δείτε επίσης:

Δίκτυο Ανάδειξης Υποστήριξης και Προώθησης Ερευνητικής Καινοτομίας Νησιωτικής Ελλάδας στο ΙΤΕ

Η διασύνδεση της έρευνας με την κοινωνία και την αγορά στην ΠΡΑΞΗ
 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ