Κολυμπούσε για πολλές ώρες μέσα στην τρικυμία!

Κολυμπούσε για πολλές ώρες μέσα στην τρικυμία!

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τη σωτηρία του ζευγαριού που κινδύνευσε στη θάλασσα - Σώθηκαν χάρη στο υπεράνθρωπο σθένος του 44χρονου - Με υποθερμία ο άνδρας, σε καλή κατάσταση η γυναίκα

Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη σωτηρία του ζευγαριού, του 44χρονου πιλότου και της 39χρονης συντρόφου του από τη Γερμανία, οι οποίοι κινδύνευσαν στη φουρτουνιασμένη θάλασσα της Νότιας Κρήτης. Λιμενικοί, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, εθελοντές που συμμετείχαν στις έρευνες αλλά και οι μοναχοί της Μονής Κουδουμά κάνουν λόγο για πραγματικό θαύμα, αφού ο 44χρονος άνδρας που κατάγεται από την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και ζει μόνιμα στη Γερμανία κολύμπησε με πρωτοφανές σθένος και ψυχική δύναμη για πολλές ώρες μέσα στην τρικυμία, μέχρι τη Μονή Κουδουμά, προκειμένου να ζητήσει βοήθεια για την 39χρονη σύντροφό του. 

Το ζευγάρι μεταφέρθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Κέντρο Υγείας Χάρακα. Αρχικά μεταφέρθηκε ο 44χρονος που κατάφερε με υπεράνθρωπο τρόπο να κολυμπήσει μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα με τα τεράστια κύματα, από τη σπηλιά κοντά στις Τρεις Εκκλησιές όπου είχε βρει καταφύγιο η σύντροφός του και να φτάσει μέχρι τη Μονή Κουδουμά για να ζητήσει βοήθεια. Αμέσως μετά, σκάφος του Λιμενικού εντόπισε την 39χρονη στο σημείο όπου υπέδειξε ο σύντροφός της και στη συνέχεια μεταφέρθηκε και εκείνη στο Κέντρο Υγείας Χάρακα. Και οι δύο δέχθηκαν τις φροντίδες των γιατρών και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο άνδρας έχει υποστεί υποθερμία ενώ η γυναίκα είναι σε καλύτερη κατάσταση. Και οι δύο διακομίστηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου

Κολυμπούσε και ξαπόσταινε στα βράχια για να μη χάσει τις δυνάμεις του!

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης μάχης του με τα κύματα ο 44χρονος πιλότος το μόνο που είχε στο νου του ήταν να κρατήσει τις δυνάμεις του ώστε να μπορέσει να ζητήσει βοήθεια. Για τον λόγο αυτό, κολυμπούσε μέσα στην τρικυμία και κάθε τόσο κρατιόταν από τα βράχια για να μη λυγίσει, να ανακτήσει την αντοχή του και να συνεχίσει την υπερπροσπάθεια μέχρι τη σωτηρία. Όταν πια έφτασε εξαντλημένος στη Μονή Κουδουμά, οι μοναχοί με συγκίνηση τον άκουσα να διηγείται την απίστευτη, θαρραλέα απόφασή του να βγει στην τρικυμισμένη θάλασσα.

Όπως έχει ήδη γράψει το cretalive, το ζευγάρι που έκανε τις διακοπές του στον Λέντα νοίκιασε σκάφος για βαρκάδα, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικά δύσκολες. Κάτοικοι της περιοχής που είδαν αργότερα τη βάρκα από μακριά να παρασέρνεται από τα κύματα πίστεψαν ότι είχε λυθεί και είχε παρασυρθεί από τα ρεύματα αδυνατώντας να πιστέψουν ότι υπήρχαν άνθρωποι που κινδύνευαν. 

Η βόλτα του ζευγαριού γρήγορα μετατράπηκε σε εφιάλτη καθώς η σφοδρή θαλασσοταραχή παράσερνε το σκάφος το οποίο ανατράπηκε. Παλεύοντας με τα κύματα βρήκαν καταφύγιο στη σπηλιά κοντά στις Τρεις Εκκλησιές. Το πρωί ο 44χρονος πήρε την παράτολμη απόφαση να κολυμπήσει μέχρι τη Μονή Κουδουμά ζητώντας βοήθεια για τη διάσωση της 39χρονης συντρόφου του. 

Διαβάστε επίσης:

Εντοπίστηκαν ζωντανοί οι αγνοούμενοι - Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ