Κοντά στους επαγγελματίες του Ρεθύμνου, μέλη της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ

Βόλτα στην πόλη και συζήτηση με επαγγελματίες για το πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι ΙΙ»

 

Το Σάββατο 6/6/2020 πραγματοποιήθηκε πολιτική εξόρμηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και περιοδεία στα καταστήματα της πόλης του Ρεθύμνου με τον Βουλευτή Ρεθύμνου και Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθό.

Ο Α. Ξανθός και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συζήτησαν με όσους επαγγελματίες έχουν ανοίξει τα μαγαζιά τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την κρίση λόγω της πανδημίας και για το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «Μένουμε όρθιοι ΙΙ», απευθείας χωρίς τον παραμορφωτικό φακό των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης και της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Κοινή αίσθηση και από τους επαγγελματίες ήταν πως τα κυβερνητικά μέτρα είναι παντελώς ανεπαρκή και λίγα για την αντιμετώπιση της τεράστιας κρίσης που ήδη εξελίσσεται.

Στην εξόρμηση μοιράστηκε ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που είναι οι παρακάτω:

Οι βασικοί άξονες των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ:

·         Επιχορήγηση της εργασίας, του μισθολογικού κόστους και των ασφαλιστικών εισφορών έως και 100%.

·         Ενίσχυση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με κεφάλαιο κίνησης 3 δισ. ευρώ, με κριτήριο τους εργαζόμενους που απασχολεί κάθε επιχείρηση.

·         Μη επιστρεπτέα προκαταβολή.

·         Δυνατότητα πρόσβασης σε φθηνό δανεισμό, με αξιοποίηση του αναπτυξιακού εργαλείου της αναπτυξιακής τράπεζας.

·         Μείωση 50% σε μόνιμη βάση της προκαταβολής φόρου.

·         Μείωση στο 6% όλων των προϊόντων στην εστίαση και κατάργηση, για την έκτακτη αυτή περίοδο, του φόρου διαμονής.

Ο Α. Ξανθός και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα συνεχίσουν τις εξορμήσεις ενημέρωσης και συζήτησης με τον κόσμο της αγοράς σε όλο το νομό Ρεθύμνου και θα βρίσκονται δίπλα στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τους εργαζόμενους που πλήττονται και που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του τουρισμού στον τόπο μας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ