Κοντά στους πλημμυροπαθείς, ομάδες και σύλλογοι γυναικών της ΟΓΕ

Newsroom
Newsroom

"Οι γυναίκες της ΟΓΕ, στεκόμαστε δίπλα στις οικογένειες με αλληλεγγύη για να πάρουν δύναμη και από κοινού να πάρουμε συλλογικές πρωτοβουλίες και να παλέψουμε για 100% αποκατάσταση των ζημιών"

Την αμέριστη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των θυμάτων και όλων όσων έχασαν τα σπίτια, τις επιχειρήσεις, τα αυτοκίνητα τους, καταστράφηκαν οι περιουσίες τους, από την πλημμύρα της προηγούμενης εβδομάδας, εκφράζουν οι ομάδες και οι σύλλογοι γυναικών της Κρήτης, μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρονται τα εξής:

Από την πρώτη στιγμή οι γυναίκες των ομάδων μας βρεθήκαμε στις περιοχές Αγία Πελαγία, Λυγαριά, Παλιόκαστρο και στη Σητεία, να μιλήσουμε με τους κατοίκους, να γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνοι τους, αλλά έχουν την έγνοια και την αλληλεγγύη των γυναικών του ριζοσπαστικού κινήματος. Η οργάνωση μας έχει πείρα από τους περσινούς σεισμούς στο Αρκαλοχώρι, που υψώσαμε φωνή διεκδίκησης για τα δικαιώματα των κατοίκων και σταθήκαμε αλληλέγγυα στις οικογένειες της ευρύτερης περιοχής.

Η αλληλεγγύη όμως και η ανθρωπιά δεν μπορεί να μετριάσει τα συναισθήματα αγανάκτησης και οργής σε σχέση με τις διαχρονικές ευθύνες και ανεπάρκειες του κράτους σε έργα υποδομών στις πόλεις, στους οικισμούς, στα χωριά ώστε να παρέχουν την απαραίτητη ασφάλεια σε φυσικές καταστροφές.

Είναι υπόθεση όλων όσων επλήγησαν να «βάλουν μπρος τα δυο τους χέρια» και να διεκδικήσουν πίσω την ζωή τους. Δεν χρειάζεται αναμονή, αλλά οργάνωση της διεκδίκησης τώρα. Να ξεσκεπάσουν την ανυπαρξία του κρατικού σχεδιασμού πρόληψης στα πλαίσια της αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής, αντιπυρικής προστασίας, που προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από την ατομική ευθύνη.

Οι γυναίκες της ΟΓΕ, στεκόμαστε δίπλα στις οικογένειες με αλληλεγγύη για να πάρουν δύναμη και από κοινού να πάρουμε συλλογικές πρωτοβουλίες και να παλέψουμε για 100% αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί, με κρατική ευθύνη καθώς και να λύσουν άμεσα ζητήματα στέγασης, ένδυσης, μετακίνησης αλλά και όσο αφορά στο εισόδημα τους.

Καλούμε τις γυναίκες των ομάδων μας να μαζέψουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, οργανώνοντας παράλληλα τις αγωνιστικές διεκδικήσεις, για να στηριχθούν άμεσα οι οικογένειες που επλήγησαν από την πλημμύρα. Επικοινωνήστε μαζί μας στα email που δίνονται.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ