Κορωνοϊός: Τα μέτρα πρόληψης σε Χανιά και Ρέθυμνο

Κορωνοϊός: Τα μέτρα πρόληψης σε Χανιά και Ρέθυμνο

Μετά και τα νέα δεδομένα για τον κορωνοϊό

Την λήψη έκτακτων μέτρων πρόληψης λόγω των νέων δεδομένων που αφορούν στη δημόσια υγεία ανακοίνωσαν το Γραφείο Παιδείας, η Πρωτοβάθμια και η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Χανίων.

Τα μέτρα όπως ανακοινώθηκε αφορούν:

Αναστολή διεξαγωγής όλων των μαθημάτων στο πλαίσιο του Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης.

Αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών αθλητικών εγκαταστάσεων (κλειστά Γυμναστήρια Κουμπέ, Χρυσοπηγής, Αμπεριάς, Ακρωτηρίου).

Αναστολή λειτουργίας των ανοιχτών χώρων συνάθροισης κοινού στις σχολικές δομές.

Αναστολή εκχώρησης των αιθουσών, που έχουν παραχωρηθεί από τις Σχολικές Επιτροπές, για κάθε είδους δραστηριότητα.

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων ο αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Αντώνης Βαρδάκης, και ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Νίκος Βλαζάκης, προέβησαν στην ενημέρωση των Διευθυντών και του προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων του δήμου Χανίων αναφορικά με την προμήθεια των απαιτούμενων υλικών, ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης καθαριότητα - απολύμανση των σχολικών μονάδων.

Παράλληλα, κινούνται ήδη οι διαδικασίες για την άμεση μαζική προμήθεια αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος, με άδεια Ε.Ο.Φ , καθώς επίσης και την προμήθεια χαρτοσέντονων μίας χρήσης για την κάλυψη των αναγκών των νηπίων.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το Γραφείο Παιδείας και οι αρμόδιες Σχολικές Επιτροπές του Δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα, σε περίπτωση, που υπάρξουν νέες οδηγίες από τα συναρμόδια Υπουργεία.

Μέτρα και στο Ρέθυμνο

 Σε εφαρμογή των μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό COVID-19, αναστέλλεται έως και 24/3/2020 η λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού Αρμένων, του Βρεφονηπιακού Σταθμού Παλιάς Πόλης «ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙΑ», του ΚΔΑΠ Παλιάς Πόλης «ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», των τμημάτων των Εικαστικών Εργαστηρίων του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης. Επίσης αναστέλλεται έως και 5/4/2020 η λειτουργία του χώρου του Σπιτιού Πολιτισμού, όπως και των δράσεων που φιλοξενούνται στους χώρους του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, το οποίο όμως Μουσείο, παραμένει ανοιχτό στις ώρες και ημέρες λειτουργίας του.

 Επίσης αναβάλλονται η δράση Προαγωγής Υγείας που ήταν προγραμματισμένη για 14 και 15 Μαρτίου 2020, και αφορούσε προληπτικό έλεγχο μαστού με υπερηχογράφημα, το βιωματικό σεμινάριο «Η Εφηβεία ως διαδικασία από την παιδικότητα στην ενηλικίωση» που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 21 Μαρτίου, και το σεμινάριο ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών της 27ης Μαρτίου που αφορούσε το αλκοόλ και τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Ακόμη, αναστέλλονται όλες οι δράσεις και τα επιμορφωτικά Προγράμματα του Κέντρου Νέων, η λειτουργία της Σχολής Γονέων του Δήμου Ρεθύμνης, οι πρωινές εκπαιδευτικές επισκέψεις των σχολείων στα εργαστήρια του Κέντρου Νέων, η λειτουργία των τμημάτων Δια Βίου Μάθησης που αφορούν εκμάθηση Η/Υ και Γαλλικών για τον Τουρισμό και το πρόγραμμα εκμάθησης γραφής και ανάγνωσης με το σύστημα Braille που αφορά άτομα με Αναπηρία όρασης.

Σχετικά με την επαναλειτουργία των ανωτέρω, αυτή θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν από τα αρμόδια Υπουργεία.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ