Κορωνοϊός: Τη λήψη μέτρων ζητά η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης

Κορωνοϊός: Τη λήψη μέτρων ζητά η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης

Για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την επιδημία και όχι μόνο

Προτάσεις για τη λήψη μέτρων στον εμπορικό κόσμο της Κρήτης καταθέτει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης με τη σύμπραξη της Περιφέρειας ώστε να εφαρμοστεί μειωμένο ωράριο λειτουργίας και να ληφθεί μέριμνα για την οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί διάφορες επιχειρήσεις.

Στη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας επισημαίνονται τα εξής:

"Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, ως δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, από την αρχή και μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, γίνεται καθημερινά αποδέκτης της απόγνωσης και της αγωνίας του εμπορικού & επιχειρηματικού κόσμου της Κρήτης, της δραματικής κατάστασης που καθημερινά βιώνουν, με τις προοπτικές να είναι δυσοίωνες τόσο για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας του προσωπικού που απασχολούν όσο και την ίδια την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Με έντονο προβληματισμό αλλά και αίσθημα ευθύνης για την προστασία της δημόσιας υγείας πάνω απ’ όλα, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης προτείνει για τις επιχειρήσεις που θέλουν και μπορούν να παραμείνουν σε λειτουργία, τη θέσπιση ενός μειωμένου ωραρίου λειτουργίας από 10:00΄ έως 15:00΄ για την περιφέρεια της Κρήτης.

Ταυτόχρονα και προαιρετικά όσοι επιθυμούν, μπορούν να αναστείλουν τη λειτουργία των καταστημάτων τους.

Κατά συνέπεια, εφόσον το ως άνω προτεινόμενο μέτρο εφαρμοστεί  με καθολικό τρόπο, δεν θα δημιουργήσει προβλήματα ανταγωνισμού, θα προστατεύσει ουσιαστικά τη δημόσια υγεία και θα δώσει μία διέξοδο στις επιχειρήσεις.

Ζητάμε επίσης άμεσα από την Κυβέρνηση :

  • Αναστολή πληρωμής των πάσης φύσεως ρυθμίσεων προς το Δημόσιο, τους Ασφαλιστικούς φορείς, τα Τραπεζικά Ιδρύματα, την  Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους οργανισμούς ΔΕΚΟ, έως στις 30/06/2020.
  • Ένταξη  όλων των φορολογικών και λοιπών υποχρεώσεων στο  καθεστώς των 48 δόσεων, στο σύνολο όλων των υποχρεώσεων μέχρι 30/06/2020.
  • Κάλυψη της μισθοδοσίας του προσωπικού από το κράτος, αξιοποιώντας όλα τα  πιθανά διαθέσιμα κονδύλια για τη μείωση της ανεργίας, με την υποστήριξη και της Ε.Ε και για τις επιχειρήσεις που θα λειτουργούν με μειωμένο ωράριο αλλά και για τις επιχειρήσεις που θα κλείσουν.

Είναι σημαντικό ως ώριμη κοινωνία, δρώντας ενωμένοι, προληπτικά και υπεύθυνα, όλοι μαζί να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες

Με σύμπνοια, ατομική και συλλογική ευθύνη, μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες
.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ