Κούρεμα, χτένισμα και μάσκα για όλους

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
Κούρεμα, χτένισμα και μάσκα για όλους

Η κίνηση στα κομμωτήρια παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες

Του Αντώνη Παντινάκη

Μπόλικους πελάτες έχασαν τα κομμωτήρια μέσα στην καραντίνα. Ορισμένοι είπαν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο ψαλίδι, την περίοδο του lockdown, κι αφού είδαν ότι τα κουτσοκαταφέρνουν, σταμάτησαν να απευθύνονται στους ειδικούς για την περιποίηση της κόμης τους.

“Αυτό που έκαναν κάποιοι μέσα στην καραντίνα, όσοι πήραν δηλαδή μηχανή και κουρευόντουσαν, το υιοθέτησαν. Προφανώς το κάνουν για προφανώς για οικονομικούς λόγους. Ο,τι κάνεις μία φορά, το ξανακάνεις” λέει στο Cretalive ο πρόεδρος του συλλόγου κουρέων κομμωτών καταστηματαρχών Ν. Ηρακλείου, κ. Νεκτάριος Πολυμίλης και προσθέτει:

“Μετά το lockodown για δέκα μέρες είχαμε δουλειά. Στη συνέχεια, μπαίναμε μέσα για αρκετό καιρό. Προσωπικά, ζήτημα να έκανα πέντε κουρέματα την ημέρα. Και να σκεφτείτε από τα δέκα ευρώ που παίρνουμε, κόβοντας απόδειξη, μόνο τα τρία ευρώ καταλήγουν στην τσέπη μας, στην καλύτερη περίπτωση, λόγω της φορολογίας”.

Τις τελευταίες μέρες, πάντως, κάτι πάει να γίνει: Η κίνηση παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης, δημιουργώντας ένα κλίμα συγκρατημένης ικανοποίησης και αισιοδοξίας.

“Η δουλειά πάει να επανέλθει, χωρίς να ξέρουμε τι θα συμβεί από εδώ και πέρα” υπογραμμίζει ο κ. Πολυμίλης.

Πλέον, στα κομμωτήρια μάσκα υποχρεούνται να φορούν όλοι: και όσοι κουρεύονται, κι εκείνοι που τους κουρεύουν (οι επαγγελματίες ούτως ή άλλως όφειλαν να έχουν καλυμμένα τα στόματα και τις μύτες τους κι από πριν, με το που έσπασε η καραντίνα και ανέβασαν ξανά τα ρολά στις επιχειρήσεις τους).

Το κούρεμα με την χρήση μάσκας αποδεικνύεται μία πιο χρονοβόρα διαδικασία – άντε να περάσει η μηχανή και το ψαλίδι ανάμεσα από τα αυτιά - άλλωστε, οι υψηλές θερμοκρασίες από μόνες τους, δημιουργούν τις δικές τους δυσκολίες, καθώς βρισκόμαστε και στην καρδιά του καλοκαιριού.

Δεν την... παλεύουν, όπως λένε με τίποτα, αρκετοί κομμωτές, ωστόσο υπομένουν και υπακούν στο μέτρο, διότι αναγνωρίζουν και αντιλαμβάνονται ότι η υγεία είναι πάνω από όλα.

Και οι πελάτες όμως δείχνουν ότι προσαρμόζονται στις νέες απαιτήσεις: Κρατούν και φορούν τις μάσκες τους, παρότι ορισμένοι εξ αυτών έχουν “σπασμένη ψυχολογία” από την όλη – αποπνικτική λόγω της ζέστης- ατμόσφαιρα.


Καλά που υπάρχουν τα κλιματιστικά και οι ανεμιστήρες...

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ