Κρεβάτι ούτε για δείγμα και στα ξενοδοχεία της Σητείας

Newsroom
Newsroom

Η πληρότητα έφθασε στο 100%

Καλύτερη από πέρυσι είναι η φετινή εικόνα για την κίνηση του Δεκαπενταύγουστου στις ξενοδοχειακές μονάδες στην περιοχή του Δήμου Σητείας. Η πληρότητα αυτές τις ημέρες και μέχρι τις 20 του μήνα φθάνει το 100%. Από εκει κι έπειτα αναμένεται μία μικρή μείωση μέχρι τέλος Αυγούστου με τις πληρότητες ωστόσο να εξακολουθούν να υπερβαίνουν το 90%.

«Γενικότερα», ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων επαρχίας Σητείας κ. Γιάννης Κακουράκης, «η κίνηση φέτος είναι καλύτερη σε σχέση με την περυσινή σαιζόν για τα ξενοδοχεία της περιοχής. Από τις αρχές Αυγούστου και μέχρι τις 20 του μήνα η κίνηση είναι σαφώς καλύτερη από πέρυσι. Η πληρότητα στα ξενοδοχεία όλης της επαρχίας Σητείας έφθασε στο 100%. Το ίδιο καλά εκτιμούμε ότι θα συνεχιστεί και το υπόλοιπο του Αυγούστου δεδομένων των κρατήσεων που υπάρχουν, με την πληρότητα να είναι μεταξύ 90% και 100%»

Στην πλειοψηφία τους οι επισκέπτες της περιοχής είναι Γάλλοι, Γερμανοί, Αυστριακοί, ακολούθως Ιταλοί, αλλά και ένα ποσοστό Σκανδιναβών, που εξακολουθούν να επιλέγουν την περιοχή για τις διακοπές τους και την είχαν επισκεφθεί μέσω των πτήσεων τσάρτερ, που πραγματοποιούνταν στο παρελθόν στο αεροδρόμιο της Σητείας. Παρ’ ότι αυτό δε συμβαίνει ούτε φέτος, κάποιοι συνεχίζουν να έρχονται δείχνοντας προτίμηση στον τόπο. Ωστόσο το ποσοστό αυτό απέχει πάρα πολύ από τον αριθμό των επισκεπτών, που κατέφθαναν στο παρελθόν από τις Σκανδιναβικές χώρες απ’ ευθείας μέσω του αεροδρομίου της Σητείας.

«Είναι ζητούμενο πάντα για την Ένωση Ξενοδοχείων Σητείας η πραγματοποίηση πτήσεων τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας. Είναι μία προσπάθεια στην οποία συνεχίζουμε να εστιάζουμε, σε συνεργασία και με την στήριξη του Δήμου, της Περιφέρειας, του ΟΑΣ, όλων των εμπλεκόμενων, ευελπιστώντας να επιτευχθεί», σημείωσε ο κ. Κακουράκης.

Και στον εσωτερικό τουρισμό επίσης καταγράφεται μία αύξηση αυτήν την περίοδο, ωστόσο όχι η αναμενόμενη. «Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε νησί πάνω σε νησί. Είμαστε μία απομακρυσμένη περιοχή και οι συνθήκες φέτος είναι ακόμα πιο δύσκολες λόγω της ακρίβειας, του μεταφορικού κόστους, των εισιτηρίων, των καύσιμων κλπ», συνέχισε.

Ιούλιος και Σεπτέμβριος

Συνολικά ωστόσο ως τώρα η φετινή σαιζόν είναι καλύτερη από την περυσινή σε ότι αφορά την κίνηση στα ξενοδοχεία της επικράτειας του Δήμου Σητείας. «Και ο Ιούλιος ήταν καλύτερος μήνας. Γενικά η σαιζόν δεν έχει καμία σχέση με την περυσινή, καταγράφοντας μία αύξηση έως και 50%. Πέρυσι βέβαια η σαιζόν ήταν κουτσουρεμένη. Ας μην ξεχνάμε ότι η πλειονότητα των ξενοδοχείων άνοιξαν Ιούνιο, Ιούλιο. Φέτος άνοιξαν και από το Μάιο. Ωστόσο αν επιχειρήσουμε μία σύγκριση με το 2019 σαφώς ήταν καλύτερη χρονιά. Και ζητούμενο είναι σίγουρα η τουριστική σαιζόν να έχει διάρκεια.

Κάτι που είχε επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια προ πανδημίας, με την τουριστική κίνηση να ξεκινάει από τον Απρίλιο -Μάιο και να φθάνει μέχρι και τέλη Οκτωβρίου. Το θέμα δεν είναι μία σαιζόν με ένα καλό μήνα πληρότητας 100%. Αλλά μία σαιζόν που να υπάρχει τουλάχιστον μία μέση πληρότητα 80% από τον Απρίλη μέχρι τον Οκτώβριο. Για να πούμε ότι αξίζει να είναι ανοικτό ένα ξενοδοχείο, ότι υπάρχει τουριστική κίνηση στην περιοχή με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για όλα τα υπόλοιπα επαγγέλματα και την τοπική οικονομία και εν τέλει για την ανάπτυξη του τουρισμού », τόνισε ο κ. Κακουράκης.

Ο Σεπτέμβριος εκτιμάται ότι θα είναι καλύτερος από τον περυσινό. Βάσει των μέχρι τώρα δεδομένων και των κρατήσεων, αναμένεται μία κίνηση όχι όμως η επιθυμητή.

Πηγή: anatolh.com - Μαρίζα Ψαράκη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ