Κρητικός ο νέος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου "Chief Dental Officers"

Newsroom
Newsroom

Νέος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Chief Dental Officers ο Αριστομένης Συγγελλάκης

Ο Chief Dental Officer της Ελληνικής Δημοκρατίας Αριστομένης Συγγελάκης, εκλέχθηκε ομόφωνα Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των Κορυφαίων Λειτουργών Οδοντιατρικής (The Council of European Chief Dental Officers).

Η εκλογή του πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του κοινού συνεδρίου της European Association of Dental Public Health και του Council of European Chief Dental Officers στις 10 Σεπτεμβρίου 2022, στο Μονπελιέ της Γαλλίας.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχε επίσης η αναπληρώτρια Chief Dental Officer της Ελληνικής Δημοκρατίας Μαρία Τσαντίδου.

Στο CECDO μετέχει ένας εθνικός εκπρόσωπος (και ένας αναπληρωτής του) από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτελεί σύμβουλο των κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και άλλων διεθνών οργανισμών, σε θέματα που σχετίζονται με την πολιτική για τη στοματική υγεία και την οδοντιατρική φροντίδα. 

Την περίοδο αυτή η Στοματική Υγεία είναι στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος λόγω της υιοθέτησης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τον Μάιο του 2021 ενός πρωτοποριακού ψηφίσματος, που καλεί τις χώρες - μέλη να εργαστούν στην κατεύθυνση της Καθολικής Κάλυψης Στοματικής Υγείας, δηλαδή της πρόσβασης όλων των ανθρώπων στην οδοντιατρική φροντίδα, από την πρόληψη έως τη θεραπεία και την αποκατάσταση, χωρίς αποκλεισμούς.
 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ