Το "κρυφτό" του κατηγορούμενου με τους συγγενείς του θύματος

Το "κρυφτό" του κατηγορούμενου με τους συγγενείς του θύματος

Το σκηνικό της προσαγωγής επαναλήφθηκε και κατά την αναχώρηση του από το Δικαστικό Μέγαρο

Με ένα ιδιότυπο "κρυφτό" προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις προσπάθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις να αποφύγουν τη συνάντηση στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου του 51χρονου κατηγορούμενου για την δολοφονία του Κώστα Χατζάκη, με τους συγγενείς του θύματος.

Η αστυνομία ετοιμαζόταν να τον βγάλει από την πίσω πόρτα, από την οποία τον έβαλε στα δικαστήρια. Ωστόσο στη συνέχεια τον οδήγησαν στο αυτοκίνητο από την κεντρική είσοδο, επί της Λεωφόρου Δικαιοσύνης προκαλώντας την οργή των συγγενών του 79χρονου.

Ο 51χρονος, που οδηγήθηκε ενώπιον των ανακριτικών Αρχών με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας, οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

"Θα πάμε την υπόθεση μέχρι τέλους, με τη δέουσα επιμέλεια και προσοχή για να αποδοθεί δίκαιο" υπογράμμισαν σε δηλώσεις τους οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής.

Ειδικότερα ο κ. Γιώργος Στειακακης ανέφερε: "Ο δράστης για ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που έχουν γίνει ποτέ στο Ηράκλειο πήρε το δρόμο για την φυλακή. Δεν είναι μόνο η οικογένεια του αδικοχαμένου Κώστα Χατζακη που θα στραφεί εναντίον του. Δεν είναι μόνο οι οικογένειες των λοιπών παιδιών που όπως με ενημέρωσαν θα στραφούν κι αυτές εναντίον του (τα ανήλικα παιδιά θα ζητήσουν κι εκείνα την καταδίκη του). Είναι όλη η κοινωνία της Κρήτης η οποία έζησε μια συμπεριφορά με μια διάρκεια εγκληματική, η οποία όχι μόνο έχει ανατριχιασει την κοινωνία της Κρήτης για το τι μπορεί να κάνει αυτός ο άνθρωπος. Αλλά είναι κι επιπλέον η συμπεριφορά του. Διότι (ο θύτης) προσπαθεί να πει πράγματα που δημιουργούν αυτή την ένταση, ισχυριζομενος ότι δεν θυμάται τι ακριβώς έγινε, ενώ όλοι ξέρουν ότι είχε απόλυτη επίγνωση αυτού που έπραξε. Και μάλιστα καμιά φορά τον δόλο και την εγκληματική διάθεση την αποδεικνύει και η μετέπειτα συμπεριφορά: ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται τίποτα και ταυτόχρονα ζητά συγγνώμη! Αρα ποια συγγνώμη ζητά όταν δεν θυμάται τι έκανε;
Από τους ίδιους τους μάρτυρες μάλιστα προκύπτει ότι ήξερε πολύ καλά τι έψαχνε. Ήξερε πολύ καλά τι ζητούσε στο σημείο εκείνο. Αντέδρασε απολύτως λογικά, με ένα μένος το οποίο είναι ακατανόητο! Δεν έχει ξανασυμβεί να στραφεί εναντίον ανθρώπων, οι οποίοι δεν του έκαναν τίποτα κακό. Και να εμφανίζεται τωρα να παριστάνει τον έχοντα ψυχικα προβλήματα, αλκοολισμό ή οτιδήποτε.

Υπάρχουν καταθέσεις που δίνει εξήγηση σε αυτό που έκανε. Κι εμφανίζεται σήμερα να εξαγριωνει αυτούς τους ανθρώπους λέγοντας μια κοροϊδευτική συγγνώμη κι εμφανιζόμενος ότι δεν θυμάται κι ότι έκανε μηχανικά ο, τι έκανε.

Όλα αυτά αποδεικνύουν τον αιμοδιψή χαρακτήρα του, για τον οποίο η Δικαιοσύνη έχει όλα τα στοιχεία

Πρέπει να δούμε το θέμα συνολικά και επιτέλους να ληφθούν μέτρα. Η οπλοφορια στην Κρήτη δεν είναι μια απλή υπόθεση. Όταν αντιμετώπιζεται με επιείκεια θα είναι πάντα ένα μεγάλο πρόβλημα.Ο άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνος και το απέδειξε"

Από την πλευρά του ο κ. Φραγκίσκος Λαμπρινός τόνισε: "Είναι τιμή μας που εκπροσωπουμε αυτές τις οικογένειες. Η παρουσία μας στην υποστήριξη κατηγορίας έχει διττή κατεύθυνση: η πρώτη είναι αυτή της παραδειγματικης τιμωρίας του δράστη και της απόδοσης Δικαίου για την δικαίωση και των οικογενειών.

Η δεύτερη είναι αυτή που ανέφερε και ο συνάδελφος μου: η ανάδειξη και της κοινωνικής διάστασης της υπόθεσης σε συνδυασμό και με το τεράστιο πρόβλημα της οπλοφοριας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε πληροφόρηση ότι έχει καταδίκη στο παρελθόν αμετάκλητη για παράνομη οπλοφορια, σε υπόθεση που του είχαν κατασχεσει μάλιστα το όπλο. Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που είχε όπλο, του το πήραν κι εν συνεχεια με μεγάλη ευκολία βρήκε όπλο με το οποίο σκότωσε συμπτωματικά έναν άνθρωπο. Και λέω συμπτωματικά, γιατί τα θύματα θα ήταν υπό φυσιολογικές περιπτώσεις πολύ περισσότερα. Θα πάμε την υπόθεση μέχρι τέλους, με τη δέουσα επιμέλεια και προσοχή για να αποδοθεί δίκαιο"

Δηλώσεις έγιναν και από την πλευρά των συνηγόρων του κατηγορούμενου.
Ο κ. Νίκος Παπαδαντωνάκης επεσήμανε: "καταρχάς συλλυπητήρια στους συγγενείς. Δεν θα ήθελα να κάνω εκτενείς δηλώσεις, σεβομενος τη μνήμη του νεκρού. Ο ισχυρισμός του κατηγορουμενου είναι αυτός που εξαρχής γνωρίζετε. Ότι δηλαδή, λόγω μειωμένης αντίληψης της πραγματικότητας εξαιτίας του χρόνιου προβλήματος αλκοολισμού, προεβη στην πράξη"

Ο επίσης συνήγορος υπεράσπισης Γιώργος Κοκοσάλης δήλωσε: "Είναι μια οδυνηρα τραγική ιστορία, με τραγικές και οδυνηρές συνέπειες, με τραγικά πολλούς αναιτιους αποδέκτες. Αυτή την ώρα, το μόνο που θέλει να εκφράσει η υπεράσπιση είναι τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του παθοντος.

Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι ο εντολέας μου κατά τον χρόνο τελεσης των φερόμενων πράξεων σίγουρα είχε ανύπαρκτο καταλογισμό. Το σώμα του και η ενέργεια του σίγουρα δεν ήταν κυριαρχικη από τη συνείδηση του. Σίγουρα δεν ήξερε τι έκανε. Αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς ή ο κατηγορούμενος· προκύπτει από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού της δισκογραφίας.

Όλοι μιλούν για έναν σακατεμενο άνθρωπο ο οποίος εκείνη τη στιγμή, πράγματι δεν γνώριζε τι έκανε. Είναι απόρροια του χρόνιου αλκοολισμου του. Μιλάμε για μια τραγική φιγούρα, έναν άρρωστο άνθρωπο που χρήζει θεραπείας. Αυτό προκύπτει από πληθώρα εγγράφων που προσκομισαμε στην ανάκριση αλλά και από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού της δισκογραφίας.

Σίγουρα δεν έχει καμία ομοιότητα με αυτό που πρόσφατα παρακολουθησαμε στα Βλαχικα της Βάρης. Σίγουρα υπάρχει απουσία συναναστροφων και προηγούμενων αρνητικών σχέσεων. Πράγματι, δεν υπάρχει λογική σε αυτό το έγκλημα. Για αυτό και θεωρούμε ότι ο ισχυρισμος του κατηγορουμενου είναι καθαρός και ειλικρινής κι ευελπιστούμε να τύχει της ανάλογης ποινικής μεταχείρισης"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ