«Κυβερνοασφάλεια και Ασφάλεια στο διαδίκτυο»

Newsroom
Newsroom

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα στελέχη της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Ρεθύμνης

Το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ στο πλαίσιο επιμόρφωσης των στελεχών της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Ρεθύμνης της Περιφέρειας Κρήτης και αξιοποιώντας τη γνωστική εμπειρία των φοιτητών που πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση, διοργάνωσε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: «Κυβερνοασφάλεια και Ασφάλεια στο διαδίκτυο», την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023 στην Αίθουσα συνεδριάσεων  της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

Σκοπός του προγράμματος ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε θέματα κυβερνοασφάλειας και ασφάλειας στο διαδίκτυο προκειμένου να εξασφαλίσουν υψηλό επίπεδο προστασίας των συναλλαγών τους, των προσωπικών δεδομένων τους και των συστημάτων της εργασίας τους. 

Το πρόγραμμα δομήθηκε σε τέσσερεις ενότητες: 

  1. Τι είναι η κυβερνοασφάλεια και η ασφάλεια στο διαδίκτυο. Γιατί είναι σημαντική η ασφάλεια στο διαδίκτυο; Είναι επίκαιρο και διαχρονικό θέμα;
  2. Είδη κινδύνων. Τύποι κακόβουλου λογισμικού και επιθέσεων: Σημαντικές διαφορές στις επιπτώσεις.
  3. Απάτες-Phishing-AI.
  4. Εντοπισμός phishing - Antivirus - Κωδικοί - Ενημερώσεις - Backups – Ιδιωτικότητα – Γενικές Συμβουλές.

Η διάρκεια του προγράμματος ήταν 2 ώρες και εισηγητής ήταν ο κ. Ελευθέριος Ανδριώτης προπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Πληροφορικής της Σχολής  Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. 

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής συνάντησης δόθηκε η δυνατότητα της ανταλλαγής απόψεων και συζητήσεων αναφορικά με ζητήματα που έρχονται αντιμέτωποι οι χρήστες του διαδικτύου τόσο στο πλαίσιο της προσωπικής τους περιήγησης και αναζήτησης όσο και στο πλαίσιο της εργασιακής τους δραστηριότητας.     

Στην οργάνωση του προγράμματος συμμετείχε η κα Παπαδάκη Ι. Ελπίδα Προπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστήμιο  Κρήτης.

Το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ με αυτή την πρωτοβουλία θέλει να αξιοποιήσει και να αναδείξει την πολύτιμη εμπειρία, που αποκτούν οι φοιτητές στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης δίδοντάς τους παράλληλα τη δυνατότητα να αναδείξουν νέες δεξιότητες και ικανότητες.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ