Λ. Κνωσσού: Η παρέμβαση, οι αντιδράσεις και "η έλλειψη γνώσης της εναλλακτικής"

Λ. Κνωσσού: Η παρέμβαση, οι αντιδράσεις και "η έλλειψη γνώσης της εναλλακτικής"

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων απαντά στις αντιδράσεις που προκαλεί η νέα "πραγματικότητα" στη λεωφόρο Κνωσσού

Διορθώνει αρρυθμίες, αλλά προκαλεί και παρενέργειες η παρέμβαση στη Λεωφόρο Κνωσού με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του Δ.Ηρακλείου Γιάννη Αναστάσακη, να δηλώνει ότι βλέπει να υπάρχουν προβλήματα αλλά "έλλειψη γνώσης της εναλλακτικής" των οδηγών.

"Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπαίνει κάποιος στην Κνωσού όταν υπάρχουν εναλλακτικές" ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου. Πάντως, στα νέα δεδομένα προστέθηκαν και οι ασχήμιες που έπονται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις: άγνωστοι ξήλωσαν κολωνάκια, σκορπώντας απογοήτευση στον κ. Αναστασάκη και στους συνεργάτες του.

Απ' την δημοτική αρχή προκρίνεται η δημιουργία ενός κυκλικού κόμβου, λίγο μετά την διασταύρωση της Κνωσού με την Σκορδαλού, για την περαιτέρω οδική αποσυμπίεση.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος παρατήρησε γενικότερα ότι κάθε κυκλοφοριακή ρύθμιση συνοδεύεται από ένα αναμενόμενο... "ξεβόλεμα" των οδηγών, τις περισσότερες φορές όμως "ισορροπεί το σύστημα" επισήμανε.

Ο κ. Αναστασάκης είχε σειρά συναντήσεων με καταστηματάρχες της περιοχής, στους οποίους και τόνισε το μείζον πρόβλημα "στραγγαλισμού" της λωρίδας ανόδου της Κνωσού τις ώρες αιχμής.

Με τα τεχνικά ζητήματα να άπτονται της ευελιξίας του εκάστοτε αυτοκινήτου, απ' την δημοτική αρχή εξετάζεται η διόρθωση της πρώτης ανορθογραφίες που ανέκυψε, με αστυνόμευση αντί για κολωνάκια, σε ένα σημείο, από το ύψος της τράπεζας έως την Παρασκευοπούλου.

Ο κ. Αναστασάκης δεν έκρυψε τη βεβαιότητά του ότι υπάρχει καλή διάθεση που προμηνύει και επίλυση στο θέμα της τροφοδοσίας των καταστημάτων, ενώ την Τετάρτη, το πρωί, θα έχει συνάντηση στο γραφείο του με τον κ. Μανώλη Δατσέρη απ' τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μπεντεβή, για να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση και να καμφθούν οι ενστάσεις και οι αγωνίες των κατοίκων της περιοχής, σε ο,τι αφορά την πρόσβαση στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

 

Δείτε επίσης:

Έντονες αντιδράσεις για τη νέα "εικόνα" στην Κνωσού

Νέα πραγματικότητα για τη λεωφόρο Κνωσσού

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ