Λαϊκή Συσπείρωση: "Εισπράκτορας και με το νόμο ο Δήμος Ηρακλείου"

Newsroom
Newsroom

Τι αναφέρει η δημοτική παράταξη

"Η δημοτική αρχή Ηρακλείου, αμέσως μετά το Πάσχα προχωράει σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές από 50 ευρώ" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 


"Η δημοτική αρχή για άλλη μια φορά όχι μόνο αποδέχεται την πολιτική της κυβέρνησης που χτυπάει το λαϊκό εισόδημα αλλά πρωτοστατεί στην υλοποίηση της! Αμέσως μετά το Πάσχα προχωράει σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές από 50 ευρώ, σε χιλιάδες δημότες!

Επισημαίνουμε πως από τις οφειλές προς το δήμο, σχεδόν το μισό ποσό είναι από περίπου διακόσιους οφειλέτες, με χρέος άνω των 60 χιλιάδων ευρώ ο καθένας, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία (πάνω από το 90%) είναι μικρο-οφειλέτες, με χρέος μέχρι 1.000 ευρώ.

Ενώ δηλώνει ότι οφείλει να υπακούσει στο νόμο της κυβέρνησης, δεν λέει κουβέντα για τον μεγαλύτερο οφειλέτη του δήμου Ηρακλείου που δεν είναι άλλος από το ίδιο το κεντρικό κράτος, με πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ ετησίως!

Αντί η δημοτική αρχή να απειλεί τις εργατικές λαϊκές οικογένειες με κατασχέσεις λογαριασμών και πλειστηριασμούς, ας αναζητήσει πρώτα τα χρέη των μεγαλο-οφειλετών και των εταιρειών ή των διαχειριστών τους για τις ΑΕ που έκλεισαν.

Αντί η δημοτική αρχή να αναπαράγει τις απειλές της κυβέρνησης για καταλογισμό ευθυνών στους υπαλλήλους, ας απαιτήσει στελέχωση με μόνιμο προσωπικό των υπηρεσιών για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες εξυπηρέτησης των δημοτών, εξέτασης των αιτημάτων για παραγραφές και σβήσιμο προσαυξήσεων λόγω μη ειδοποίησης των οφειλετών. Ας διεκδικήσει νομοθετική παρέμβαση ώστε να μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να εξετάζει -κατά περίπτωση- ρύθμιση ή και διαγραφή μικρο-οφειλών.

Αντί να υλοποιεί κατά γράμμα τους αντιλαϊκούς νόμους του κράτους και των κυβερνήσεων των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά, τις δεσμεύσεις προς την ΕΕ, ας απαιτήσει τους θεσμοθετημένους πόρους που παρανόμως δεν αποδίδονται στο δήμο".


 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ