"Λεκτικές επιθέσεις" καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ

"Λεκτικές επιθέσεις" καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου

Για "απαξιωτική συμπεριφορά" σε βάρος εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ του ΠΑΓΝΗ, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Αναλυτικά: 

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ καταγγέλλει και καταδικάζει τη λεκτική επίθεση και την απαξιωτική συμπεριφορά της διοίκησης του νοσοκομείου απέναντι στους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΔΣ του ΠΑΓΝΗ (σε τακτική συνεδρίαση), καθώς και σε μέλος του ΔΣ της ΕΓΕΣΥΝΗ και σε εκπροσώπους των γιατρών (κατά τη διάρκεια συνάντησης).

Οι επιθέσεις αυτές είναι συνέχεια της αυταρχικής τακτικής των διοικήσεων των νοσοκομείων και των ΥΠΕ που μπαλώνουν τα κενά με «εντέλλεσθε» για μετακινήσεις προσωπικού, ενώ απειλούν τους εργαζόμενους με ποινές σε περίπτωση που δημοσιοποιούν τα προβλήματα ή ακόμα κι αν νοσήσουν με COVID-19 (όπως στον Άγιο Σάββα που κλήθηκαν 3 γιατροί σε ΕΔΕ επειδή νόσησαν).

Στην προσπάθειά της να εμφανίσει ένα νοσοκομείο πλήρως θωρακισμένο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η διοίκηση θέλει να επιβάλλει τη σιωπή σε οποιονδήποτε που μπορεί να «χαλάσει» αυτή τη εικόνα. Ενοχλείται από τις φωνές που αναδεικνύουν τις ελλείψεις του νοσοκομείου και την πραγματική αιτία των προβλημάτων, η οποία δεν είναι άλλη από τη διαχρονική πολιτική υποχρηματοδότησης της υγείας, την πολιτική που προωθεί τη λειτουργία των νοσοκομείων ως επιχειρήσεις.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ καταδικάζει κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης των εργαζομένων.

Στις συστάσεις της διοίκησης να ζητείται η έγκρισή της για ανακοινώσεις και δηλώσεις ακόμη και εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων στα ΜΜΕ απαντάμε ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να μας κλείσουν το στόμα, ούτε να ζητήσουμε την έγκρισή τους για να διαδηλώνουμε και να δηλώνουμε την αντίθεσή μας στη πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα ασθενών και υγειονομικών.

Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, που να καλύπτει καθολικά τις ανάγκες τόσο σε «συνήθεις» όσο και σε έκτακτες συνθήκες.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ