ΚΡΗΤΗ

Λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Νικολάου στο λιμάνι του Ηρακλείου -photos

Πλήθος κόσμου τίμησε την εορτή του Αγίου Νικολάου

eorti agiounikolaoucover
Photo Credits: @cretalive

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η πανήγυρις του Αγίου Νικολάου ενώ αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε και λιτάνευση της εικόνας από το κέντρο του Ηρακλείου προς το λιμάνι όπου έγινε δέηση.

Στην εορτή προεξήρχε ο Κρητικός Μητροπολίτης Σελευκείας, Θεόδωρος, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. 

Τη λιτάνευση συνόδευσαν πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά από την έκτη τάξη του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, το οποίο γειτνιάζει με τον Άγιο Τίτο, όπου βρίσκεται το κλίτος του Αγίου Νικολάου το οποίο και εορτάζει σήμερα 6 Δεκεμβρίου.

Η μεγαλοπρεπής και παλαιά εικόνα του Αγίου Νικολάου ανήκε στο Σωματείο Λεμβούχων Ηρακλείου το οποίο δώρισε την εικόνα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου. Κατά την διάρκεια της λιτανείας την σεπτή εικόνα κρατούσαν αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος Ηρακλείου.

Image
eorti agiounikolaou8
Photo Credits: @cretalive
Image
eorti agiounikolaou7
Photo Credits: @cretalive
Image
eorti agiounikolaou6
Photo Credits: @cretalive
Image
eorti agiounikolaou5
Photo Credits: @cretalive
Image
eorti agiounikolaou4
Photo Credits: @cretalive
Image
eorti agiounikolaou2
Photo Credits: @cretalive
Image
eorti agiounikolaou1
Photo Credits: @cretalive

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο


 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση