Λουκέτο στην κλινική των Χανίων που ερευνάται για εμπόριο βρεφών και παράνομες υιοθεσίες

Newsroom
Newsroom

Στο νοσοκομείο Χανίων μεταφέρεται το γενετικό υλικό

Με απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, ανακαλείται η λειτουργία της Κλινικής που ενεπλάκη στην υπόθεση με τα βρέφη στα Χανιά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το parakritika.gr, λαμβάνοντας υπόψη 21 συνολικά σημεία και τη διαπιστωθείσα έλλειψη της απαιτούμενης από τον νόμο διοικητικής και επιστημονικής στελέχωσης της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και της Τράπεζας Κρυοσυντήρησης και επειδή δεν συντρέχουν πλέον οι απαιτούμενες από τον νόμο προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Τράπεζας Κρυοσυντήρησης, αλλά και επειδή έχει παύσει η λειτουργία τόσο της ΜΙΥΑ όσο και της Τράπεζας Κρυοσυντήρησης, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφαλή διατήρηση του γεννητικού υλικού και των συνοδευόντων αυτών στοιχείων και εγγράφων, αποφασίζουμε:

1. Την επιβολή στη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Τράπεζα Κρυοσυντήρησης της διοικητικής κύρωσης της προσωρινής ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και της Τράπεζας Κρυοσυντήρησης για έξι (6) μήνες.

2. Α. Τη χωρίς υπαίτια καθυστέρηση μεταφορά α) του γεννητικού υλικού που βρίσκεται στην ΤΚ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος», σε ειδικά διαμορφωμένο και ασφαλή χώρο, καθώς και β) του σχετικού Αρχείου του εργαστηρίου που συνδέεται με το ως άνω υλικό, ως έχει και ευρίσκεται και γ) του αναγκαίου Ιατρικού Αρχείου των προσφευγόντων προς παροχή ιατρικών υπηρεσιών ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην ως άνω Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και την Τράπεζα Κρυοσυντήρησης, ως έχουν και ευρίσκονται και
Β. Την φύλαξη των ανωτέρω σε κατάλληλα διαμορφωμένο και ασφαλή χώρο στο ως άνω Νοσοκομείο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους εποπτευόμενους από αυτό εμπλεκόμενους φορείς.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και να ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

 

Δείτε επίσης

«Βιομηχανία γεννήσεων»: Πώς εξαρθρώθηκε το κύκλωμα - Τα αρχηγικά μέλη, οι μεσίτριες, τα θύματα

Μωρά "κατά παραγγελία": Πάνω από 100 πάμφτωχες γυναίκες χρησιμοποιήθηκαν από το κύκλωμα ως παρένθετες μητέρες

Με offshore εταιρείες τα ηγετικά μέλη του κυκλώματος με τα κατά παραγγελία βρέφη

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ