Μ. Μπελαδάκης στο Livetalks: Ανοίγουν τα παραρτήματα των προνηπίων

Μ. Μπελαδάκης στο Livetalks: Ανοίγουν τα παραρτήματα των προνηπίων

Παραδόθηκε ο εξοπλισμός δήλωσε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου – Τι είπε για τη χρήση της μάσκας στα σχολεία

Αισιόδοξος για το ζήτημα της λειτουργίας των 8 παραρτημάτων της προσχολικής αγωγής σε ισάριθμα Δημοτικά Σχολεία του Ηρακλείου, εμφανίστηκε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου Μανώλης Μπελαδάκης, μιλώντας την Πέμπτη στην εκπομπή του Livetalks «Βασικά, καλημέρα σας!».

Όπως επισήμανε ο εξοπλισμός των παραρτημάτων αυτών, η λειτουργία των οποίων έχει ανασταλεί με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, παραδόθηκε και ξεκίνησε ήδη η κατανομή τους.

Έτσι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Μπελαδάκη, τα 8 παραρτήματα θα είναι έτοιμα για να υποδεχθούν τους μικρούς μαθητές την ερχόμενη Τρίτη.

Παράλληλα, μιλώντας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά επισήμανε καταγράφονται ακόμη ελλείψεις εκπαιδευτικών για τα ολοήμερα σχολεία, ωστόσο σύντομα θα διευθετηθούν τα κενά αυτά, ώστε το πρόγραμμα να λειτουργήσει απρόσκοπτα.

«Θέλουμε τη συνεργασία των γονέων»

Για το μείζον θέμα της πανδημίας ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τόνισε ότι η κατάσταση στα σχολεία του νομού ομαλοποιείται, οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας και οι μαθητές, παρά τη μικρή τους ηλικία, ανταποκρίνονται πολύ ικανοποιητικά. «Τα παιδιά συχνά μας εκπλήσσουν» είπε μεταξύ άλλων, ωστόσο για να λειτουργήσει κάτι τόσο σημαντικό, όπως η αυστηρή τήρηση των μέτρων απαιτείται η συνεργασία σχολείου και οικογένειας. «Καλούμε τους γονείς να συνεργαστούν μαζί μας, γιατί σχολείο και οικογένεια είναι συγκοινωνούντα δοχεία».

Ακόμη, ο κ. Μπελαδάκης τόνισε, ερωτηθείς σχετικά, ότι προβλήματα από γονείς – αρνητές της μάσκας έχουν υπάρξει σποραδικά, κυρίως στην ύπαιθρο του νομού, ωστόσο οι γονείς των 22.000 μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον νομό «έχουν αγκαλιάσει και στηρίξει την προσπάθεια που καταβάλλεται στα σχολεία». «Υπήρξαν ελάχιστα περιστατικά» είπε χαρακτηριστικά «στην ύπαιθρο κυρίως. Έγιναν κάποιες διαμαρτυρίες, αλλά αποτελούν μειοψηφία. Γι’ αυτό ας μη χαλάμε τη γενική εικόνα».

«Πότε θα κλείνει ένα σχολείο λόγω κορωνοϊού»

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας μιας σχολικής μονάδας λόγω κορωνοϊού, ο κ. Μπελαδάκης διευκρίνισε ότι ισχύει η οδηγία του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με την οποία ένα σχολείο θα κλείνει μόνο στην περίπτωση που θα υπάρξουν τρία κρούσματα του ιού.

Ακούστε το ηχητικό από το Livetalks:

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ