Μ. Συντυχάκης: Η κυβέρνηση δε νοιάζεται για τους ασφαλισμένους αλλά για την ιδιωτικοποίηση

Μ. Συντυχάκης: Η κυβέρνηση δε νοιάζεται για τους ασφαλισμένους αλλά για την ιδιωτικοποίηση

Ομιλία του βουλευτή του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο για τον "Εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ"

Με πρόσχημα το υπαρκτό πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων, που οι κυβερνήσεις όμως δημιούργησαν, η κυβέρνηση κατά τα πρότυπα των «βέλτιστων» πρακτικών της ΕΕ προχωρά στην ιδιωτικοποίηση του ΕΦΚΑ, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕΜανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Υπενθύμισε ότι είχε προηγηθεί η βρώμικη δουλειά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον νόμο Κατρούγκαλου που έδωσε το καίριο χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση και στη συνέχεια ήρθε η κυβέρνηση της ΝΔ με τους αντεργατικούς νόμους να τσακίσει μισθούς και συντάξεις.

Όπως σημείωσε στο στόχαστρο μπαίνει τώρα η τεράστια ακίνητη περιουσία των ταμείων και η πλήρης μετατροπή της Κοινωνικής Ασφάλισης σε χρηματοοικονομικό προϊόν. Πρόκειται για ένα επικίνδυνο νομοσχέδιο, επισήμανε ο Μ. Συντυχάκης, με την κυβέρνηση να απαλλάσσει τον εαυτό της από τις ευθύνες της και να βρίσκει φταίχτη στους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ για τη συνολική δυσλειτουργία, την ώρα που ο οργανισμός είναι αποψιλωμένος σε προσωπικό και υποδομές.

Υπογράμμισε, ακόμα ότι αν η κυβέρνηση ήθελε να λειτουργήσει ο ΕΦΚΑ θα ικανοποιούσε τα αιτήματα των εργαζομένων του για προσλήψεις και αναβάθμιση υλικοτεχνικής υποδομής. Αντ’ αυτού προτιμάει τα golden boys με 8 χιλιάδες ευρώ μισθό

Το ΚΚΕ, τόνισε, ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου όπως ζητούν και οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ. Και κάλεσε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, συνταξιούχους και νέους να πάρουν θέση μάχης παλεύοντας για δημόσια, καθολική κοινωνική ασφάλιση.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ