"Μαλακή" στην Κρήτη, ως τώρα, η Avgi - Πού έχει χιονίσει, που πρέπει να είναι προσεκτικοί οι οδηγοί

Newsroom
Newsroom

Εκχιονισμός και ολισθηρότητα από Αμιρά ως Κερά Άνω Βιάννου - Ολισθηρότητα προς οροπέδιο Αρμένων Σητείας - Χιόνι χωρίς προβλήματα στο Οροπέδιο Λασιθίου

Η προετοιμασία ήταν μεγάλη και ο συντονισμός "χειρουργικός", ενόψει της επέλασης του προβλεπόμενου χιονιά. Ωστόσο η κακοκαιρία Avgi αποδείχθηκε ... μαλακή στην Κρήτη, με τα προγνωστικά μοντέλα να "πέφτουν έξω".

Ως αυτή την ώρα η κακοκαιρία δεν έχει δείξει "σκληρό πρόσωπο", με χιονοπτώσεις να καταγράφονται στον Ομαλό και σε μικρό βαθμό στα Αμιρά και στον Ομαλό Βιάννoυ, ενώ στα μέρη όπου παραδοσιακά "το στρώνει" - Ανώγεια και Οροπέδιο Λασιθίου - η χιονόπτωση είναι ήπια και δεν προκλήθηκαν προβλήματα.

Συγκεκριμένα στο Τζερμιάδο Οροπεδίου Λασιθίου, έχει περίπου 5-10 εκατοστά χιονιού, ενώ πολύ είναι το χιόνι στους Ποτάμους, χωρίς πάντως προβλήματα. Πολύ ισχυροί είναι οι άνεμοι, δυσχεραίνοντας και τις μετακινήσεις, ενώ συστήνεται η αποφυγή των μετακινήσεων όταν δεν είναι απαραίτητο. 

Στο Ηράκλειο, κατολίσθηση σημειώθηκε στην Πύργου, με συνεργείο να σπεύδει για αυτοψία, ενώ υπάρχει σε ετοιμότητα τσαπάκι στον Άγιο Μύρωνα.

Στον Αποκόρωνα Χανίων, κεραυνός έπεσε σε σπίτι σήμερα το πρωί, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσει κάποιος (δείτε ΕΔΩ), ενώ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, μία πτήση από τη Θεσσαλονίκη χθες προσγειώθηκε τελικά στην Αθήνα αντί του Ηρακλείου.

 

Ολισθηρότητα του οδικού δικτύου προς οροπέδιο Αρμένων και βόρειο οδικό άξονα

Το οδικό δίκτυο από Παπαγιαννάδες προς οροπέδιο Αρμένων, αλλά και σε άλλα σημεία του βόρειου οδικού άξονα, παρουσιάζει αυξημένη ολισθηρότητα λόγω του πρωινού παγετού που έχει δημιουργηθεί σε ορισμένα σημεία του οδοστρώματος, που ήταν και η αιτία εκτροπής του λεωφορείου της γραμμής του ΚΤΕΛ . Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς που κινούνται στα συγκεκριμένα οδικά δίκτυα, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Σητείας Γιάννη Δασκαλάκη.

Οροπέδιο Αρμένων

Παρεμβάσεις εκχιονισμού εκτελούνται και στο οδικό δίκτυο από Αμιρά έως τη θέση Κερά Άνω Βιάννου, με μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου). Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται στους οδηγούς, στο συγκεκριμένο τμήμα λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Χιονόπτωση σημειώνεται ανά διαστήματα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

 

 

Δείτε επίσης:

Κακοκαιρία «Avgi»: Κορύφωση της ψυχρής εισβολής - Live η εξέλιξή της

Κακοκαιρία: Παραμένει σε επιφυλακή ο Δήμος Ηρακλείου - Ανοικτό το Κέντρο Αστέγων και άλλοι χώροι

Κακοκαιρία «Avgi»: Σε ετοιμότητα ο Δήμος Φαιστού - Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Κακοκαιρία: Σε επιφυλακή οι Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων – Ανοιχτό το Καταφύγιο Αστέγων

Η κακοκαιρία "Avgi" αναστέλλει την δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων στα Ανώγεια

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ