Μαλεβίζι: Επαναλειτουργούν Πινακοθήκη, Βιβλιοθήκη και Δημοτικό Γυμναστήριο

Μαλεβίζι: Επαναλειτουργούν Πινακοθήκη, Βιβλιοθήκη και Δημοτικό Γυμναστήριο

Τι ανακοίνωσε ο Δήμος Μαλεβιζίου: 
 

Επαναλειτουργία Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου

Η πανδημία COVID-19 στη χώρα μας έχει παρουσιάσει σημαντική ύφεση αλλά ο κίνδυνος εστιακής αναζωπύρωσης είναι πάντα υπαρκτός, όπως και η πιθανότητα εμφάνισης νέου επιδημικού κύματος. Η επιστροφή στη νέα κανονικότητα γίνεται σταδιακά, με γνώμονα την ασφάλεια του συνόλου και την προστασία της υγείας του ατόμου.

Σύμφωνα με τις οδηγίες ασφαλούς λειτουργίας των μουσείων, σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι:

Ø  Η λειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου ξεκινάει στις 2 Ιουλίου 2020

Ø  Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους στο πλαίσιο τήρησης των απαιτούμενων αποστάσεων

Ø Οι επισκέπτες συστήνεται να φορούν μη ιατρική μάσκα και να χρησιμοποιούν αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα. Η χρήση ανελκυστήρα πρέπει να είναι περιορισμένη και η χρήση μάσκας εντός του ανελκυστήρα καθίσταται υποχρεωτική.

Ø Κατά την είσοδο και έξοδο θα πρέπει να τηρούνται ουρές με αποστάσεις 1,5 μέτρου

Ø Σε περίπτωση εκδήλωσης / έκθεσης, θα υπάρχει μονοδρόμηση των διαδρόμων που διατρέχουν τον χώρο και ορισμός μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού επισκεπτών ανά χώρο, στο πλαίσιο τήρησης των απαιτούμενων αποστάσεων

Ø Θα προβλέπεται επαρκές χρονικό διάστημα μεταξύ της λήξης μίας εκδήλωσης και της έναρξης της επόμενης έτσι ώστε να μπορούν να αποχωρήσουν οι επισκέπτες/θεατές της πρώτης και να εισέλθουν οι επισκέπτες/θεατές της δεύτερης, χωρίς να συμπέσουν και χωρίς να παρατηρείται συνωστισμός στους κοινόχρηστους χώρους.

Ø Σε περίπτωση που πραγματοποιούνται οργανωμένες επισκέψεις/ξεναγήσεις θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις και τα μέτρα, χρήση ασύρματης ξενάγησης, αποφυγή χρήσης κοινόχρηστων συσκευών (tablets, ακουστικά κ.λπ.). Οι ομαδικές επισκέψεις/ξεναγήσεις δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα οκτώ άτομα.

Ø Οι εργαζόμενοι οι οποίοι έρχονται σε επαφή με το κοινό, χρησιμοποιούν προστατευτική μη ιατρική μάσκα και αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα (70%) για τα χέρια.

Ø  Οι εργαζόμενοι στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης μεριμνούν για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας και την αντιμετώπιση πιθανών δυσλειτουργιών, λαμβάνοντας σχετική μέριμνα και για την ενημέρωση των επισκεπτών κατά την είσοδό τους.

 Επισημαίνεται ότι όλες οι οδηγίες τελούν υπό συνεχή επαναξιολόγηση και επικαιροποίηση, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν. Τα παραπάνω μέτρα δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις πιθανές περιπτώσεις και εφαρμόζονται παράλληλα με τα ευρύτερα μέτρα τα οποία ισχύουν. Οι υπηρεσίες του Δήμου μπορούν να προβούν κατά την κρίση τους και στην λήψη επιπλέον μέτρων ανάλογα με τις συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες του χώρου ή /και της εκδήλωσης που ενδεχομένως απαιτούν.

 Παρακαλούμε για την συμμόρφωση σύμφωνα με τις υποδείξεις των υπευθύνων του χώρου, επιδεικνύοντας όλοι μας την απαραίτητη ατομική ευθύνη, προστατεύοντας τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας.


Επαναλειτουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου

 

Βιβλιοθήκη

 

Σύμφωνα με την ΚΥΑ Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ 34781, τις διεθνείς καλές πρακτικές επαναφοράς της λειτουργίας των βιβλιοθηκών και τις συστάσεις από την Ένωση Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης,  η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου, προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα εξυπηρέτησης των αναγνωστών της. Πάντα με γνώμονα τη διαφύλαξη του αγαθού της Δημόσιας Υγείας και την ασφάλεια των πολιτών και εργαζομένων, ακολουθώντας τις οδηγίες της πολιτείας, η λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου ξεκινά στις 2 Ιουλίου και ακολουθεί τον παρακάτω τρόπο λειτουργίας.

     

Οδηγίες επιστροφής βιβλίων

Η προσέλευση του κοινού γίνεται με σειρά προτεραιότητας στην είσοδο του κτιρίου της Βιβλιοθήκης.

Μέγιστος αριθμός ατόμων: 10 άτομα μαζί με το προσωπικό.

Χρόνος παραμονής: 15 λεπτά και η  εξυπηρέτηση θα γίνεται ΜΟΝΟ στη ρεσεψιόν του τμήματος τηρώντας αυστηρά τις απαραίτητες αποστάσεις 2 μέτρων τουλάχιστον.

  Τα μέλη της Βιβλιοθήκης κατά την επίσκεψη τους στο κτίριο να έχουν μάσκα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και να τηρούν τα ατομικά μέτρα υγιεινής που συστήνονται από τον ΕΟΔΥ ακολουθώντας και τις συστάσεις του προσωπικού.

Παρακαλούνται τα μέλη της Βιβλιοθήκης πριν προσέλθουν στον χώρο να έχουν τοποθετήσει τα βιβλία σε σακούλα μαζί με ένα σημείωμα στο οποίο θα πρέπει να αναγράφεται:

– το ονοματεπώνυμό τους και

– ο αριθμός των βιβλίων που επιστρέφονται.

 Τα επιστρεφόμενα βιβλία για λόγους ασφαλείας θα παραμένουν σε καραντίνα 72 ωρών, σε ειδικό χώρο, πριν την επανατοποθέτησή τους στα ράφια των βιβλιοθηκών.

      Υλικό που δεν έχει χρησιμοποιηθεί από την ημερομηνία αναστολής της  λειτουργίας της βιβλιοθήκης  είναι ασφαλές για δανεισμό.

 Ο δανεισμός βιβλίων μπορεί να γίνεται και μέσω του Online Κατάλογου της Βιβλιοθήκης ο οποίος είναι διαθέσιμος όλο το 24ωρο  στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://opac.malevizi.gov.gr/ όπου μπορεί να γίνει η αναζήτηση των βιβλίων που ενδιαφέρουν .

Επίσης μπορεί να γίνει κράτηση τηλεφωνική στα βιβλία που έχουν επιλεγεί, στο τηλ. 2810824486.

§  Η αναζήτηση των βιβλίων στα βιβλιοστάσια, που ενδιαφέρουν τους πολίτες για δανεισμό, θα γίνεται από τον/την υπάλληλο

§   Για επείγουσες περιπτώσεις έρευνας, εργασιών κλπ. απαιτείται τηλεφωνικό ραντεβού και εφαρμογή την μέτρων προστασίας (αποστάσεις 1,5 μέτρου, μέγιστος αριθμός ατόμων 3, χρήση γαντιών και μάσκας).

  • Η έκδοση κάρτας νέου μέλους πραγματοποιείται και με τηλεφωνική συμπλήρωση στοιχείων ή με αποστολή των στοιχείων με email: lib@malevizi.gr
  • ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ: Τμήμα Αναγνωστηρίου και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, για την επαναλειτουργία των οποίων θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Ζητούμε από τα μέλη μας, για την ασφάλεια  όλων, να τηρούν τις οδηγίες των ειδικών καθώς και των υπαλλήλων. Να μην επισκέπτονται τη Βιβλιοθήκη εάν υπάρχει οποιοδήποτε σχετικό σύμπτωμα με τον COVID 19. Να τηρούν τους κανόνες υγιεινής (χρήση αντισηπτικού κατά την είσοδο και έξοδο από τη Βιβλιοθήκη, χρήση μάσκας και γαντιών κλπ).

  Τα παραπάνω μέτρα θα τροποποιηθούν εφόσον υπάρξουν νέα δεδομένα που αφορούν τη λειτουργία των Βιβλιοθηκών και με γνώμονα πάντα τη διαφύλαξη του αγαθού της Δημόσιας Υγείας.

                                ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

 

ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΑΖΙΟΥ

Γυμναστήριο

 

Ο Δήμος Μαλεβιζίου ενημερώνει για την επανέναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Γυμναστηρίου Γαζίου στις 2 Ιουλίου 2020.

Λόγω των περιορισμών που ισχύουν σύμφωνα με τους  κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού, στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του Κορωνοϊού COVID-19, το γυμναστήριο θα λειτουργεί με συγκεκριμένες  προπονητικές ζώνες με κενά μεταξύ τους για να δίνεται η δυνατότητα απολύμανσης του χώρου και αερισμού αυτού.

Πάντα με γνώμονα τη διαφύλαξη του αγαθού της Δημόσιας Υγείας και την ασφάλεια των πολιτών και εργαζομένων, ακολουθώντας τις οδηγίες της πολιτείας, ακολουθεί τον παρακάτω τρόπο λειτουργίας.

 

Η επανέναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Γυμναστηρίου Γαζίου θα γίνει σταδιακά με λειτουργία της πρωινής ζώνης

Η προσέλευση θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο τηλ.: 2810 -822582 και ώρες 07:00-15:30

Κάθε αθλούμενος έχει δικαίωμα για τρία ραντεβού εβδομαδιαίως με ωριαία διάρκεια η κάθε προπόνηση, ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι αθλούμενοι

    Οι πρωινές προπονητικές ζώνες χρήσης του γυμναστηρίου είναι οι παρακάτω:

1η ΖΩΝΗ

07:00 – 08:15

2η ΖΩΝΗ

08:45 – 10:00

3η ΖΩΝΗ

10:30 – 11:45

4η ΖΩΝΗ

12:15 – 13:30

5η ΖΩΝΗ

14:00 – 15:00

 

           Η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης θα τηρείται αυστηρά

 

Υποχρεώσεις αθλούμενων

Τα  μέλη που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του  Δημοτικού Γυμναστηρίου Γαζίου θα πρέπει να ακολουθήσουν τους νέους κανόνες που διέπουν πλέον την άθληση σε κλειστούς χώρους, με την εφαρμογή όλων των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων και συγκεκριμένα:

1.   Τηλεφωνικό ραντεβού από Δευτέρα έως Παρασκευή στο τηλ.: 2810-822582 και τις ώρες 07:30-15:00

2.   Προσκόμιση Δελτίου Καταγραφής Αθλουμένου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα, το οποίο θα επικαιροποιείται κάθε δύο εβδομάδες (ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ)

3.   Προσκόμιση Επικαιροποιημένης Ιατρικής Βεβαίωσης

4.   Κατά την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση, οι αθλούμενοι υποβάλλουν τα στοιχεία στους στον Κατάλογο Εισερχομένων – Εξερχομένων στην αθλητική εγκατάσταση για το ενδεχόμενο ιχνηλάτησης επαφών λόγω COVID-19, τον οποίο φυλάσσει στα αρχεία της η αθλητική εγκατάσταση

5.   Υποχρεωτική χρήση ατομικής πετσέτας σε όλα τα μηχανήματα του γυμναστηρίου, τουλάχιστον 50cm x 70cm  

Η μη χρήση πετσέτας καθίσταται λόγος απαγόρευσης άθλησης  στο χώρο

6.   Χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού ή/και πλύσιμο των χεριών πριν την έναρξη και στο τέλος της άσκησης καθώς και πριν από κάθε μετακίνηση σε άλλο όργανο γυμναστικής

7.   Εφαρμογή κανόνων φυσικής απόστασης (τουλάχιστον δύο μέτρα)

8.   Ακύρωση της κράτησης άθλησης σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης

9.   Όσοι ασκούμενοι έχουν ταξιδέψει ή στους κύκλους που κινούνται, έχει αναφερθεί κάποιο κρούσμα, παρακαλούμε για προληπτικούς λόγους, να μείνουν για λίγο διάστημα εκτός του γυμναστηρίου.

10.Όσοι ασκούμενοι είναι άρρωστοι παρακαλούμε για προληπτικούς λόγους να μείνουν για λίγο διάστημα εκτός του γυμναστηρίου.

11.Χρήση ατομικών οργάνων γυμναστικής εάν είναι εφικτό από το μέγεθός τους (π.χ. μπάλες, λάστιχα, στρώματα)

12.Προτείνεται η χρήση δεύτερου ζευγαριού καθαρών παπουτσιών άθλησης, για την υγιεινή των αθλούμενων και την διατήρηση του χώρου καθαρού.

13.Η χρήση των ντους γίνεται ελεγχόμενα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και κατόπιν ενημέρωσης της γραμματείας.

14.Σε περίπτωση χρήσης των αποδυτηρίων η είσοδος και παραμονή των αθλούμενων, πραγματοποιείται  βάση των οδηγιών του ΕΟΔΥ και με χρήση μάσκας και τήρησης φυσικής απόστασης

15.Σε πρώτη φάση, δεν προβλέπεται η χρήση των ερμαριών. Ο αθλούμενος θα τοποθετεί ρούχα και σάκο μεταφοράς σε παγκάκια που θα βρίσκονται δίπλα στα όργανα εκγύμνασης

16.Προτείνεται η αποφυγή άθλησης σε κλειστό χώρο, ατόμων που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου

 

Επισημαίνουμε ότι οι οδηγίες του ΕΟΔΥ δεν είναι προαιρετικές.

Πρέπει να τηρούνται από όλους τους αθλούμενους και προσωπικό

Όσοι δε τηρούν τις οδηγίες ΔΕΝ θα μπορούν να συμμετέχουν στην άθληση εντός του Γυμναστηρίου  

Ξεκινάμε με μια νέα πραγματικότητα

Σεβόμαστε και προστατεύουμε ο ένας τον άλλον με αίσθημα αλληλεγγύης

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ