Μαμουλάκης για Πτωχευτικό κώδικα: «Ευκαιρία» μόνο για τις τράπεζες

Μαμουλάκης για Πτωχευτικό κώδικα: «Ευκαιρία» μόνο για τις τράπεζες

Με αφορμή το νέο κύμα σφοδρών αντιδράσεων Φορέων και Οργανώσεων για τον πτωχευτικό κώδικα της Κυβέρνησης της ΝΔ, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα κυβερνητικά σχέδια για τον πτωχευτικό κώδικα, έχουμε επισημάνει ότι ο τίτλος «δεύτερη ευκαιρία» είναι άκρως παραπλανητικός. Οι μόνοι ωφελημένοι από το νέο αυτό νομοθέτημα της ΝΔ, είναι οι τράπεζες. Αυτές που θα έχουν την «ευκαιρία» να κατασχέσουν την πρώτη και μοναδική κατοικία των πολιτών, να τους παραχωρήσουν το δικαίωμα διαμονής με ενοίκιο και μετά από 12 χρόνια, εάν είναι συνεπείς ενοικιαστές, να μπορούν να αγοράσουν ξανά το σπίτι τους, στην τρέχουσα αξία, χωρίς καν να αφαιρούνται τα ποσά που θα έχουν καταβάλλει ως ενοίκια ή ως πληρωμή των δανείων τους. Γι’ αυτό και δεν μας προκαλεί έκπληξη η καθολική αντίδραση Φορέων, όπως της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΚΠΟΙΖΩ, της ΕΣΕΕ, Επιμελητηρίων, της Ένωσης Προστασίας Δανειοληπτών, κ.α., που κρούουν το κώδωνα του κινδύνου: Αυτό το νομοσχέδιο, είναι καταστροφικό για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, παραμένοντας δέσμια των νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών της, οδηγεί σε ακραίες κοινωνικές καταστάσεις. Η πρώτη και μοναδική κατοικία για την χώρα μας, έχει ιδιαίτερη σπουδαιότητα. Ας αναλογιστούν τις τραγικές συνέπειες της πολιτικής τους κι ας αλλάξουν ρότα έστω και τώρα. Πριν να είναι πολύ αργά!».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ