Δείχνει τα "δόντια" του ο καιρός στην Κρήτη - Μεγάλα ύψη βροχής, πολλές οι καταστροφές

Δείχνει τα "δόντια" του ο καιρός στην Κρήτη - Μεγάλα ύψη βροχής, πολλές οι καταστροφές

Τα φαινόμενα στο νησί θα είναι κατά τόπους ισχυρά έως το βράδυ της Πέμπτης

Τοπικά έντονες βροχοπτώσεις συνεχίζουν να εκδηλώνονται  στην ανατολική και νότια χώρα, με τα ισχυρότερα φαινόμενα, όπως αναμενόταν, να εντοπίζονται στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου συνοδεύονται από καταιγίδες. Στην Κρήτη οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες, ενώ ο συνολικός απολογισμός αναμένεται να αργήσει

Στην επεξεργασμένη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί διακρίνονται με έντονους χρωματισμούς οι πυρήνες καταιγίδων.

Στην εικόνα περιέχεται πίνακας με τα έξι μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr έως τις 08:45 το πρωί, τα οποία εντοπίζονται στην Κρήτη.

https://www.meteo.gr/UploadedFiles/articlePhotos/_middle/OCT20/Sat_Oct21_Morn21.jpg

Για το υπόλοιπο της ημέρας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το πολύ ενισχυμένο βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο (7-8 μποφόρ), σε συνδυασμό με την τοπογραφία της Κρήτης, αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά εκ νέου τις βροχές και τις καταιγίδες στο νησί, φαινόμενα που κατά τόπους είναι πολύ πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης σε περιοχές της ανατολικής και νότια χώρας, με έντονα φαινόμενα στις Δυτικές Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.

Την Πέμπτη 22/10 βροχής και καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στην Κρήτη, με φθίνουσα ένταση.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης έως το απόγευμα της Πέμπτης 22/10.

https://www.meteo.gr/UploadedFiles/articlePhotos/_middle/OCT20/Accum_Pr_Oct22.png.jpg

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ