Το μαρτύριο της Φοινικιάς: Ο δρόμος που έχει γίνει έλος!

Το μαρτύριο της Φοινικιάς: Ο δρόμος που έχει γίνει έλος!
Newsroom
Newsroom

Κουνούπια και... βατράχια ταλαιπωρούν τους κατοίκους – Καθημερινά τα ατυχήματα

Η ταλαιπωρία των κατοίκων της οδού Μικράς Ασίας στη Φοινικιά Ηρακλείου συνεχίζεται για περισσότερο από έναν χρόνο. Ο δρόμος πλέον, έχει μετατραπεί σε ένα πραγματικό έλος με τα στάσιμα νερά να αναδύουν μια διαρκή δυσωδία, τα βατράχια κοάζουν τις νύχτες και τα κουνούπια έχουν φτιάξει “αποικίες” αποτελώντας κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο λέει αναγνώστης του Cretalive, ο οποίος επισημαίνει ότι το πρόβλημα καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα γινόταν ακόμη πιο σοβαρό μετά από κάθε νεροποντή, καθώς τα νερά που συγκεντρώνονται από τις υπόγειες πηγές της περιοχής συσσωρεύονται στην οδό Μικράς Ασίας χωρίς να έχουν δίοδο διαφυγής.

“Δεν είναι μόνο η άσχημη μυρωδιά, είναι και τα ατυχήματα που συμβαίνουν καθημερινά” λέει ο Δ.Γ. “Ανυποψίαστοι οδηγοί, προσπαθούν να διασχίσουν τον δρόμο και όλο και κάτι συμβαίνει. Οι μοτοσικλετιστές πέφτουν, οι οδηγοί των ΙΧ χάνουν τον έλεγχο, οι πεζοί γλιστράνε…”

Φοινικιά νερά

Τα στάσιμα νερά στο σημείο έχουν μετατρέψει το οδόστρωμα σε βούρκο με βρύα και γλίτσα καθιστώντας το αδιάβατο.

“Υπάρχουν φορές” λέει ακόμη ο Δ.Γ. στο Cretalive “που δεν μπορούμε ούτε στα σπίτια μας να μπούμε και η κατάσταση αυτή είναι έτσι εδώ και μήνες”.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της οδού Μικράς Ασίας, όσες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι στιγμής για την αποκατάσταση του προβλήματος, έστω και με πρόχειρα μέσα δεν ήταν αποτελεσματικές, ενώ ο πραγματικός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία καθιστά απολύτως αναγκαία μια μόνιμη λύση, όπως ένα μικρό αποχετευτικό έργο για την απορροή των στάσιμων νερών.

Φοινικιά νερά

Όπως σημειώνει ο Δ.Γ άλυτο παραμένει και το πρόβλημα που έχει προκύψει με την τεράστια λακκούβα στο οδόστρωμα. Η διάμετρός της ξεπερνά το ένα μέτρο και το βάθος της επίσης είναι μεγάλο. Μάλιστα, οι κάτοικοι της περιοχής στήνουν καρέκλες και άλλα πρόχειρα απαγορευτικά για να περιοριστεί ο κίνδυνος του ατυχήματος.

Πώς όμως προέκυψε η κατάσταση αυτή που έχει θέσει σε ομηρία τους κατοίκους της οδού Μικράς Ασίας για έναν ολόκληρο χρόνο.

Φοινικιά νερά

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά την καταστρεπτική φωτιά που είχε ξεσπάσει σε εργοστάσιο επεξεργασίας λαδιού στην περιοχή, το 2020. Όσο λειτουργούσε η μονάδα ο ιδιοκτήτης της αντλούσε και χρησιμοποιούσε το νερό των υπόγειων φυσικών πηγών της περιοχής. Μετά την πυρκαγιά ωστόσο, το νερό αναβλύζει συνεχώς και συγκεντρώνεται στην οδό Μικράς Ασίας όπου και παραμένει στάσιμο. Επειδή, όμως, το πρόβλημα παραμένει εδώ και μήνες, το σημείο του δρόμου όπου συγκεντρώνεται το νερό έχει μετατραπεί σε ένα μικρό … έλος με τους δικούς του μόνιμους κατοίκους, βατράχια, σκνίπες και κουνούπια...

Φοινικιά νερά

Φωτογραφίες από τον αναγνώστη του Cretalive Δ.Γ.


 

Δείτε επίσης:

Ξεχειλίζουν τα νερά και η οργή των κατοίκων!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ