"Μας χτυπά ξανά η φύση" - Μετά τον σεισμό η κακοκαιρία στο Αρκαλοχώρι

"Μας χτυπά ξανά η φύση" - Μετά τον σεισμό η κακοκαιρία στο Αρκαλοχώρι

«Παρακαλάμε τους ανθρώπους να φύγουν από τις σκηνές», λέει στο Livetalks η αντιδήμαρχος Όλγα Δραμουντάνη

«Παρακαλάμε τους ανθρώπους να φύγουν από τις σκηνές» είπε στο Livetalks και τον Κώστα Μπογδανίδη η Αντιδήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Όλγα Δραμουντάνη, καθώς η κακοκαιρία «Μπάλλος» "σφυροκοπά" από το πρωί και την ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι πληγέντες μετά τον ισχυρό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

1

Χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας που έχει "χτυπήσει" τις σεισμόπληκτες περιοχές είναι και το βίντεο που δημοσίευσε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Γιανναράκης

 

 

Υπάρχουν και σήμερα περίπου 35 άτομα που διαμένουν στις σκηνές, οι οποίοι – όπως τόνισε η αντιδήμαρχος – δεν θέλουν να φύγουν και να φιλοξενηθούν σε κλειστούς χώρους. «Κάποιοι νομίζουν ότι μένοντας εκεί θα είναι οι πρώτοι που θα δικαιούνται να μετακινηθούν στους οικίσκους» είπε μεταξύ άλλων.

1

Όπως είπε η κα. Δραμουντάνη, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 180 αιτήσεις από τους σεισμόπληκτους της ευρύτερης περιοχής για την φιλοξενία στους οικίσκους που έχουν αναμένεται να τοποθετηθούν στις εκτάσεις σε Αρκαλοχώρι και Βόνη.

Παράλληλα, η Αντιδήμαρχος αφού ευχαρίστησε τους ιδιώτες και τους φορείς για την συμπαράστασή τους στους πληγέντες από την πρώτη στιγμή, ζήτησε να μην αποστέλλονται είδη ρουχισμού και υπόδησης αλλά οι πολίτες να ενημερώνονται για τις ανάγκες που υπάρχουν. 

Ακούστε τι είπε η κα. Όλγα Δραμουντάνη:

 

 

 

Δείτε επίσης:

Στους ρυθμούς του «Μπάλλου» άρχισε να "χορεύει" η Κρήτη 

Έστειλαν... στολή αστροναύτη στο Αρκαλοχώρι!

Ποια είναι τα κριτήρια για τη στέγαση των σεισμοπλήκτων σε οικίσκους

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ