«Μας κόβουν το νερό» καταγγέλλουν σε οικισμούς του Ηρακλείου- Τι απαντά η ΔΕΥΑΗ

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Για "σπατάλη νερού στα μποστάνια", κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, αλλά, ταυτόχρονα, δηλώνει ότι θα ερευνηθεί τυχόν βλάβη

Σοβαρά προβλήματα υδροδότησης, καταγγέλλουν ότι αντιμετωπίζουν κάτοικοι σε οικισμούς του δήμου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν αγανακτισμένοι κάτοικοι, τόσο στον Άγιο Βλάση όσο και στον Άγιο Σύλλα, «κόβουν το νερό και όσο κοντεύει το καλοκαίρι θα μας το φέρνουν για μία ημέρα. Πρέπει να τελειώσει όλο αυτό».

Επίσης, οι κάτοικοι των δύο οικισμών εκφράζουν την ανησυχία τους ότι «η ΔΕΥΑΗ δεν κάνει τίποτα».

Βουρεξάκης: «Δεν υπάρχει αυτόματο σύστημα παρακολούθησης - Θα κάνουμε επιτόπια αυτοψία»

Αναφορικά με τις καταγγελίες που έφθασαν στο Cretalive, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ηρακλείου, κ. Γιώργος Βουρεξάκης, δήλωσε άγνοια και τόνισε ότι δεν έχει λάβει καμία ανάλογη επίσημη καταγγελία στα γραφεία της υπηρεσίας.

«Στα 4,5 χρόνια, που είμαι πρόεδρος, δε σημειώθηκε κανένα πρόβλημα ύδρευσης ούτε στον Άγιο Βλάση ούτε στον Άγιο Σύλλα» αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα συμπληρώνει ότι «το συνηθισμένο φαινόμενο, που παρατηρείται κάθε χρόνο, τους θερινούς μήνες, είναι ότι οι κάτοικοι βάζουν τα μποστάνια τους με συνέπεια να προκαλούνται μικροπροβλήματα από τα ποτίσματα».

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ αναγνωρίζει το γενικότερο πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετωπίζει το Ηράκλειο και οι γύρω περιοχές, ωστόσο, υπογραμμίζει ότι «σε κάποιες περιοχές γίνεται εκ περιτροπής ύδρευση το καλοκαίρι αλλά αυτό συμβαίνει χρόνια τώρα, δεν είναι σημερινό φαινόμενο».

Τέλος, τονίζει πως «θα στείλουμε συνεργεία ώστε να γίνει επιτόπια αυτοψία καθώς δεν υπάρχει αυτόματο σύστημα ελέγχου. Αν υπάρχει κάποια βλάβη στο δίκτυο θα δούμε το πρόβλημα και θα επιδιορθωθεί άμεσα».

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ