Μαθητές παρατήρησαν τον Ήλιο μέσα από ηλιακό τηλεσκόπιο

Newsroom
Newsroom

Δράσεις του Ινστιτούτου Αστροφυσικής του ΙΤΕ σε σχολικές μονάδες

Ενδιαφέρουσες δράσεις σε σχολεία υλοποίησε το Ινστιτούτο Αστροφυσικής του ΙΤΕ στο πλαίσιο του προγράμματος Dspace. Οι συμμετέχοντες μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τον Ήλιο μέσω ηλιακού τηλεσκοπίου και να ενημερωθούν για τις αστρονομικές δραστηριότητες του Αστεροσκοπείου του Σκίνακα.

Ινστιτούτο Αστροφυσικής

Σε σχετική ανάρτηση του Ινστιτούτου επισημαίνονται τα εξής:

"Την προηγούμενη εβδομάδα διοργανώσαμε διάφορες δράσεις με μαθητές και εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο του προγράμματος Dspace, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας & Καινοτομίας - ΕΛΙΔΕΚ. Συγκεκριμένα επισκεφθήκαμε το 1ο δημοτικό Κρουσώνα και το Πρότυπο Γυμνάσιο Ηρακλείου, όπου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τις αστρονομικές δραστηριότητες του Αστεροσκοπείου του Σκίνακα και παρατήρησαν τον Ήλιο μέσω ηλιακού τηλεσκοπίου, με το κοντινό μας άστρο να μας αποζημιώνει με το ολοένα και αυξανόμενο πλήθος κηλίδων του, καθώς οδεύουμε προς το μέγιστο της ηλιακής δραστηριότητας.
Επίσης, το απόγευμα της Παρασκευής 1/12, 20 συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί του προγράμματος Dspace μαζί με κάποιους από τους μαθητές τους, μας "συνόδευσαν" διαδικτυακά στη ζωντανή μας σύνδεση με το τηλεσκόπιο "Γανυμήδης" των 60 εκ. του Σκίνακα, στο οποίο έχει πλήρη εξ' αποστάσεως πρόσβαση ο Josef  Pöpsel, συνιδρυτής του http://www.capella-observatory.com/ και συνεργάτης του αστεροσκοπείου Σκίνακα. Χρησιμοποιώντας και την ψηφιακή πλατφόρμα αιτήσεων αστρονομικών στόχων από το https://d-space.gr/ , οι  εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν σε γαλαξίες όπως αυτός της Ανδρομέδας και της γαλαξιακής της γειτονιάς καθώς και σε νεφελώματα όπως το Cocoon.
Ευχαριστούμε θερμά τους κ. Νίκο Φαραζάκη και την κα. Μαρία Ελευθερίου για τη φιλοξενία στα σχολεία τους, καθώς και τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους που συμμετείχαν στη ζωντανή σύνδεση και παρατήρηση με το τηλεσκόπιο του Σκίνακα!

Δείτε την ανάρτηση:

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ