Μαθητές πήραν το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό γαλλοφωνίας

Newsroom
Newsroom

Πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2023 για το 1ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας

Οι μαθητές του Γ4 του Γυμνασίου Ιεράπετρας, κέρδισαν το πρώτο βραβείο ex aequo (με ισοβαθμία) στον «Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας».

Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με τις Πρεσβείες γαλλόφωνων χωρών στην Ελλάδα, και απευθύνεται σε μαθητές γαλλικής γλώσσας Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων απ’ όλη τη χώρα. 

Το θέμα στην κατηγορία Α2, στην οποία συμμετείχαμε, ήταν «Το παιχνίδι των αξιοθέατων», όπου οι μαθητές κλήθηκαν να κατασκευάσουν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με σκοπό να παρουσιάσουν τα αξιοθέατα ενός γαλλόφωνου προορισμού.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της κ. Παναγιώτας Μέγγουλη, καθηγήτριας γαλλικής γλώσσας, υπεύθυνης για το διαγωνισμό:

"Από το σύνολο της τάξης επιλέχθηκε το Μόντρεαλ, η μεγαλύτερη γαλλόφωνη πόλη εκτός Γαλλίας, και η ευρύτερη επαρχία του Κεμπέκ. Οι μαθητές αναζήτησαν φωτογραφίες και πληροφορίες για αξιοθέατα και πολιτιστικά στοιχεία της συγκεκριμένης περιοχής και στη συνέχεια κατασκεύασαν το ταμπλό, τα πιόνια, τις κάρτες και τους κανόνες του παιχνιδιού. 

Τα παιδιά εργάστηκαν με πολύ ενθουσιασμό, αξιοποιώντας τις δεξιότητές τους στην ξένη γλώσσα, αλλά και τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Με μεγάλη μας χαρά είδαμε ότι κινητοποιήθηκαν και συνέβαλαν καθοριστικά και μαθητές που έως τότε δεν έβρισκαν ενδιαφέρον στην συγκεκριμένη ξένη γλώσσα. Αυτή η ενεργός συμμετοχή μάς γεμίζει αισιοδοξία και αποτελεί εν τέλει το μεγαλύτερο βραβείο-όφελος του όλου εγχειρήματος!

Συγχαρητήρια λοιπόν στους: Καρτσάκη Εμμανουήλ, Λασηθιωτάκη Ευθυμία, Λουκάι Φαμπιόλ, Μαρκάκη Γεώργιο, Μαυροκουκουλάκη Ευαγγελία, Μπρόκου Ζαχαρένια, Νταραρά Ουρανία, Παπαδοπούλου Δήμητρα, Σγουράκη Αικατερίνη, Τσικνίδη Ελένη  για την ιδιαίτερη προσπάθειά τους, καθώς και στους υπόλοιπους μαθητές του Γ4.

Η απονομή θα γίνει τις επόμενες μέρες στο σχολείο μας από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Γαλλικής Γλώσσας Ηρακλείου, κ. Κοκοτσάκη Αντωνία, η οποία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να απονείμει η ίδια τους επαίνους στους μαθητές και να τους συγχαρεί. Την ευχαριστούμε θερμά για αυτό!

Πολλές ευχαριστίες και στον Διευθυντή κ. Παπαδάκη Μιχαήλ και τη συνάδελφο εκπαιδευτικό κ. Κοντού Μαρία για την υποστήριξή τους. 

Ας ευχηθούμε να υπάρχει πάντα δύναμη και διάθεση για συμμετοχή σε τέτοιου είδους δράσεις που ενισχύουν τα κίνητρα των μαθητών και ας συνεχίσουμε, με «αποσκευή» τη Γαλλική γλώσσα, προς νέα ταξίδια γνώσης και ψυχαγωγίας!"

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ