Μαθητές στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τις γυναικοκτονίες

Η μουσική ομάδα "11 & κάτι" του 11ου Λυκείου Ηρακλείου συμμετέχει στο πρόγραμμα "Σχολεία - Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου"

Με ένα διασκευασμένο τραγούδι με θέμα τις γυναικοκτονίες, οι μαθητές του 11ου Λυκείου Ηρακλείου στέλνουν το δικό τους μήνυμα. Η μουσική ομάδα "11 & κάτι" του σχολείου, συμμετέχει στο πρόγραμμα "Σχολεία - Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου" και η παρουσίαση του τραγουδιού με τίτλο "Γυναικοκτονία (Το όνομά μου ειν' το δικό σου)" θα γίνει την Τρίτη στη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης. 

Δείτε το τραγούδι των μαθητών:

Η διασκευή των μαθητών είναι βασισμένή στο τραγούδι του Σπύρου Γραμμένου: Το όνομά μου είν’ το δικό σου

Μουσική: Σπύρος Γραμμένος
Διασκευή Στίχων: 11 & κάτι

Συμμετέχουν από το μουσικό σχήμα «11& κάτι»:

Τραγούδι:
Αργυρή Κατεργιαννάκη
Κωνσταντίνα Δεμέτζου
Ελευθερία Δεμέτζου
Σοφία Χριστοδουλάκη
Μάνος Γραμματικάκης
Μενέλαος Ασκορδαλάκης

Ηλεκτρική κιθάρα:
Άννα Παπαστεφανάκη

Μπάσο:
Νικόλας Μπαλαντινάκης

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ξένια Περακάκη

Σκηνοθεσία-Εικονοληψία-Μοντάζ: Στέλλα Μελιγκουνάκη

Η ηχογράφηση και τα γυρίσματα έγιναν στο StudioVasmaris
Ηχοληψία-Μίξη ήχου: Βαγγέλης Αποστόλου

Στη σχετική ανακοίνωση του σχολείου επισημαίνονται τα εξής:

"Το 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, στο πλαίσιο της συμμετοχής στο πρόγραμμα «Σχολεία- Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», και το μουσικό σχήμα του λυκείου «11 & κάτι» παρουσιάζουν σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, ένα μουσικό βίντεο για τις γυναικοκτονίες. Πρόκειται για το βίντεο ενός γνωστού τραγουδιού του Σπύρου Γραμμένου με τίτλο «Το όνομά μου είν’ το δικό σου», του οποίου οι στίχοι διασκευάστηκαν από τις/τους μαθήτριες/-τές. 
Το τραγούδι, με τίτλο «Γυναικοκτονία», αναφέρεται σε γνωστές γυναικοκτονίες στη χώρα μας, αλλά αφιερώνεται σε όλες τις γυναίκες-θύματα της έμφυλης βίας. Βασικοί συντελεστές κάποια από τα μέλη του μουσικού σχήματος «11 & κάτι», το οποίο λειτουργεί εδώ και 13 χρόνια στο λύκειο, πλαισιώνοντας τις σχολικές εκδηλώσεις, αλλά και συμμετέχοντας σε εξωσχολικά δρώμενα σε συνεργασία με πολλούς φορείς.
Οφείλονται θερμές ευχαριστίες στον κ. Σπύρο Γραμμένο, o οποίος έδωσε την άδεια για τη διασκευή του τραγουδιού, καθώς και στην εικονολήπτρια, κ. Στέλλα Μελιγκουνάκη, η οποία με φροντίδα εργάστηκε πάνω στη σκηνοθεσία, την εικονοληψία και το μοντάζ, και μάλιστα αφιλοκερδώς.  Την ηχοληψία και τη μίξη ήχου επιμελήθηκε άρτια ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου". 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη μουσική ομάδα του 11ου Λυκείου Ηρακλείου "11 & κάτι"

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ