Μαθητές της Κρήτης "βουτούν" στην επιστήμη και καινοτομούν!

Μαθητές της Κρήτης "βουτούν" στην επιστήμη και καινοτομούν!
Newsroom
Newsroom

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, φέτος προσφέρονται δωρεάν εργαστήρια για τους μαθητές!

Τα σχολεία καινοτομούν, οι μαθητές γίνονται για λίγο επιστήμονες και το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό!

Το 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας προσφέρει για φέτος δωρεάν δια ζώσης και εξ’ αποστάσεως εργαστήρια.

Οι γονείς μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) αποτελεί τη μεγαλύτερη ίσως, σε συμμετοχή, εκδήλωση μαθητικής δημιουργικότητας στην Ελλάδα. Οι μαθητές μέσω των μαθημάτων της Πληροφορικής, αλλά και δράσεων των σχολείων στις οποίες συμμετέχουν εκπαιδευτικοί Πληροφορικής, παύουν να είναι απλοί καταναλωτές ψηφιακών προϊόντων και γίνονται δημιουργοί. Έτσι, μέσα από τα ψηφιακά έργα τους εκφράζονται για θέματα που τους απασχολούν και κατασκευάζουν λύσεις σε προβλήματα με τη βοήθεια της Επιστήμης και της Τεχνολογίας της.

φεστιβάλ

Το 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας  για τις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου θα πραγματοποιηθεί το πρωί της  Πέμπτης 12, της Παρασκευής 13 Μαΐου εξ αποστάσεως μέσω των σχολείων ενώ το απόγευμα της Παρασκευής όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες αλλά και όλοι οι πολίτες της Ελλάδας θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν δύο από τους πιο διακεκριμένους επιστήμονες της Πληροφορικής στην εκδήλωση «Δύο ομιλίες για την Επιστήμη των Υπολογιστών».

Εγγραφές εδώ.

φεστιβάλ

To Σάββατο 14 Μάϊου το Φεστιβάλ επανέρχεται δια ζώσης στο ασφαλές περιβάλλον του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Ηρακλείου (Ιτάνου 40, Κηπούπολη, Ηράκλειο) και προσκαλεί όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Κρήτης να συμμετέχουν στα εννέα καινοτόμα και διασκεδαστικά εργαστήρια που έχουν ετοιμαστεί για εκείνες και για εκείνους δηλώνοντας συμμετοχή εδώ.

φεστιβάλ

Η δήλωση συμμετοχής γίνεται είτε από τον γονέα είτε από τον ίδιο τον μαθητή και μαθήτρια και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Παράλληλα, οι μαθητές και οι μαθήτριες μας θα παρουσιάζουν στο ανοιξιάτικο προαύλιο του σχολείου της Κηπούπολης τα μαθητικά τους έργα.

φεστιβάλ

Δείτε επίσης:

Έργα του μέλλοντος από σημερινούς μαθητές - Από την Κρήτη και όχι μόνο!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ