Μαύρη τρύπα για το Κτηματολόγιο - Στο 9,4% οι δηλώσεις μέχρι σήμερα!

Μαύρη τρύπα για το Κτηματολόγιο - Στο 9,4% οι δηλώσεις μέχρι σήμερα!
Newsroom
Newsroom

Σε μπαράζ συσκέψεων, η εταιρεία που "τρέχει" το πρόγραμμα, προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες να κινητοποιήσει τους φορείς και τους δήμους

Τρέχουν και δεν φτάνουν στο Ελληνικό Κτηματολόγιο ΑΕ καθώς τα ποσοστά δηλώσεων που έχουν γίνει μέχρι τώρα από τους ενδιαφερόμενους σε Μαλεβίζι, Χερσόνησο και Ηράκλειο (πλην των πρώην καποδιστριακών δήμων) δεν ξεπερνά ως σήμερα το 10%, και συγκεκριμένα το 9,4%!

Σε μπαράζ συσκέψεων, η εταιρεία που "τρέχει" το πρόγραμμα, προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες να κινητοποιήσει τους φορείς και τους δήμους ώστε οι πολίτες να προσέλθουν και να τακτοποιήσουν τα ακίνητα και οικόπεδα τους.

Όπως είπε σε σύσκεψη στη Λότζια ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας "Ελληνικό Κτηματολόγιο" Στέφανος Κοτσώλης, στα νότια του νομού Ηρακλείου και σε ολόκληρο το Λασίθι που ξεκίνησε η διαδικασία πριν από ένα χρόνο έχει ολοκληρωθεί η υποβολή δηλώσεων και είναι τώρα στη φάση της πρώτης ανάρτησης.

Κτηματολόγιο Ηράκλειο

Στη σύσκεψη στη Λότζια το "παρών" έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης, οι δήμαρχοι Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου κκ. Λαμπρινός, Μποκέας και Σέγκος, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Μανολης Βασιλάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες και στελέχη της εταιρείας .

Ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Κτηματολογίου Στέφανος Κοτσώλης, η Διευθύντρια Έργων Κτηματογράφησης Άρια Ιωαννίδη και άλλα επιστημονικά στελέχη της ίδια υπηρέσιας, ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Δημάρχους για την χαμηλή προσέλευση των δημοτών στο Κτηματολόγιο προκειμένου να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους, γεγονός που προβληματίζει έντονα τους αρμοδίους του Κτηματολογίου. 

Το κλιμάκιο ζήτησε τη συνδρομή των τοπικών αρχών για την ενεργοποίηση των πολιτών, οι οποίοι αρκετούς μήνες μετά την έναρξη της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων, σε μεγάλο ποσοστό δεν έχουν σπεύσει ακόμα να κατοχυρώσουν τις ιδιοκτησίες τους.  Όπως σημείωσε ο κ. Κοτσώλης υπάρχουν δικηγόροι και μηχανικοί στα γραφεία του κτηματολογίου οι οποίοι βρίσκονται στη διάθεση των δημοτών , άνευ αμοιβής , για να τους καθοδηγήσουν στον εντοπισμό του ακινήτου τους στο χάρτη και στη σύνταξη της δήλωσης ιδιοκτησίας.

Παράλληλα τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στη δήλωση ιδιοκτησίας του κάθε δήμου και των κρατικών υπηρεσιών, καθώς και ειδικότερα ιδιοκτησιακά θέματα της κάθε περιοχής. 

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων ιδιοκτησίας, έπειτα και  από την τελευταία παράταση  που έχει δοθεί, λήγει στις 30 Ιουνίου 2022. 

 

Δείτε επίσης:

Σιωπηλή παράταση στο Κτηματολόγιο

Κτηματολόγιο: Εκστρατεία ενημέρωσης και κινητοποίησης στην Κρήτη

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ