Μαζεύουν υπογραφές για το συντριβάνι στην υπό ανάπλαση Πλατεία Ελευθερίας

Newsroom
Newsroom

Ηρακλειώτες διαμαρτύρονται για την απόφαση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας

Στη συλλογή υπογραφών για τη δημιουργία και λειτουργία ενός συντριβανιού στην υπό ανάπλαση Πλατεία Ελευθερίας, προχωρούν δημότες στο Ηράκλειο, ενημερώνοντας για την πρωτοβουλία τους αυτή τον Δήμαρχο Ηρακλείου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Το θέμα είχε αναδείξει με άρθρο του το Cretalive (δείτε ΕΔΩ).

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

"Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Επί σειρά ετών παρακολουθούμε τις αναπλάσεις της Πλατείας Ελευθερίας.

Κάθε φορά ελπίζουμε ότι θα προκύψει κάτι πιο όμορφο και πιο φιλικό στο περιβάλλον.

Η τελευταία ανάπλαση ανακοινώθηκε η μάλλον αποφασίστηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και έχετε εσείς την υποχρέωση να την υλοποιήσετε εν μέσω θέρους και εν μέσω της τουριστικής περιόδου με ό,τι συνεπάγεται αυτό τόσο για τους διερχόμενους πολίτες ξένους και ημεδαπούς όσο και για τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων μπροστά στην πλατεία και απέναντι στο ξενοδοχείο ΑΣΤΟΡΙΑ.

Στη μελέτη υπήρχε η κατασκευή ενός πολύ όμορφου συντριβανιού, όπως υπάρχει σε όλες τις Ευρωπαϊκές και Ελληνικές μεγάλες πόλεις.

Με έκπληξη και μεγάλη απογοήτευση πληροφορηθήκαμε την απαγόρευση από την ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ως μη αρμόζον στον περιβάλλοντα χώρο «δε συνάδει με τα κτίρια της Περιφέρειας»

Όλοι οι Ηρακλειώτες αισθανόμαστε βαθύτατη προσβολή διότι η αρχαιολογία ... θεωρεί το υδάτινο στοιχείο ως μη αρμόζον σε σχέση με τα υπάρχοντα εκεί κτίρια .

Απορούμε πως οι ίδιοι αρμόδιοι ενέκριναν τα σιδερένια ικριώματα των φωτιστικών και το άκρως μοντέρνο στέγαστρο του χώρου της ορχήστρας η της φιλαρμονικής με τα ραμποτέ ξύλο σάπιο από την αρχή.

Κύριε Δήμαρχε,

Σας παρακαλούμε θερμά να φέρετε το θέμα άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να μας δώσετε υπεύθυνες και αληθινές απαντήσεις με κάλεσμα των δημοτών και των υπευθύνων της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Ως Ηρακλειώτες που ζούμε και αγαπούμε αυτή την πόλη έχουμε το δικαίωμα να ενημερωθούμε ως χρήστες και της ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ"

Δείτε την ανάρτηση της κ. Χρυσής Αντωνοπούλου:

Δείτε επίσης:

Χωρίς συντριβάνι αλλά με 13.000 φυτά η «νέα» πλατεία Ελευθερίας (video)

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ