Με άξια στελέχη, τροφοδοτεί τις τουριστικές επιχειρήσεις το ΙΕΚ Υπουργείου Τουρισμού

Με άξια στελέχη, τροφοδοτεί τις τουριστικές επιχειρήσεις το ΙΕΚ Υπουργείου Τουρισμού
Newsroom
Newsroom

Κόντρα σε κάθε δυσκολία.

Την τελευταία ημέρα της εκπαιδευτικής χρονιάς το ΙΕΚ Ηρακλείου Κρήτης του Υπουργείου Τουρισμού, ευχαρίστησε το ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ που το φιλοξένησε στις αίθουσές του, συμβάλλοντας την επιτυχή ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού έτους της σχολής. Παρουσία του πρύτανη κου Νικόλαου Κατσαράκη, των αντιπρυτάνεων καθώς και της προέδρου της  Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού κας Ειρήνης Δήμου και του κου Κυριάκου Κώτσογλου Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου στον τομέα του Τουρισμού και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, έλαβε χώρα η μικρή εκδήλωση.

ιεκ ελμεπα

Η δημόσια δωρεάν σχολή Τουριστικών επαγγελμάτων η οποία έμεινε χωρίς στέγη μετά τον μεγάλο σεισμό της 27-9-21, κατάφερε και ολοκλήρωσε την χρονιά με επιτυχία, αποδεικνύοντας ότι η θέληση, ο αγώνας αλλά και η αλληλεγγύη μπορούν να λύσουν  όλα τα προβλήματα και το ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ ήταν αρωγός χωρίς δεύτερη σκέψη.

Το ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού συνεχίζει κανονικά την λειτουργία του και την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, συμμετέχοντας στο παράλληλο μηχανογραφικό και με τις τρεις του ειδικότητες οι οποίες είναι:

Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας (50 θέσεις)

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας chef (50 θέσεις)

Tεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής (25 θέσεις)

Για τις θέσεις που δεν θα συμπληρωθούν από  επιτυχόντες, θα ακολουθήσει η διαδικασία της ηλεκτρονικής αίτησης εισαγωγής, βάσει της Προκήρυξης που θα δημοσιευτεί από το Υπουργείο Τουρισμού τον Σεπτέμβριο με μοριοδοτούμενα κριτήρια, όπως κάθε χρόνο.

ιεκ ελμεπα

Οι απόφοιτοι του ΙΕΚ μετά την διετή επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους και αφού ολοκληρωθεί η θερινή πρακτική τους σε ξενοδοχειακές και συναφείς επιχειρήσεις εστίασης, εργαστηρίων κλπ, λαμβάνουν μέρος στις εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ για να λάβουν Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας επιπέδου 5, που είναι ισότιμο σε όλα τα κράτη –μέλη της Ευρώπης. Επιπλέον από φέτος παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους απόφοιτους των ΙΕΚ, να προχωρήσουν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση εφόσον το επιθυμούν με κατατακτήριες εξετάσεις.

Πληροφορίες ΙΕΚ Ηρακλείου-Υπουργείο Τουρισμού: iekira@mintour.gr

Τηλέφωνα: 2810761363,2810246265-266

Δ/νση: Ξανθουδίδου 1-Ηράκλειο

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ